Borakadémia - a kulturált borfogyasztásért a Vasvári Pál Múzeumban

Új programsorozattal várja a kultúra és gasztronómia szerelmeseit a Vasvári Pál Múzeum. Borakadémia című programsorozat célja a kulturált borfogyasztás megismertetése és hirdetése.

Az érdeklődők, szakemberek segítségével betekintést nyerhetnek a hazai borkultúra, borkóstolás művészetébe. Az előadásokon megtanulható többek között, hogy milyen hőfokon érdemes kóstolni a borokat, miért a száránál kell megfogni a poharat, hogy kell megszagolni, majd kortyonként alaposan megízlelni a bort.

A szervezők a 22 előadásból álló sorozatban minden hazai borvidék szeretnének bemutatni és reményeik szerint a résztvevők az előadások után biztosabban fognak sétálni az áruházak boros polcai között, és tudni fogják, hogy milyen alkalomhoz melyik
bort válasszák, figyelembe véve a szőlőfajtát, évjárat, borvidéket, és borászt. Az első előadást március 25- én pénteken 17 órától rendezik ahol hazánk leghíresebb borvidéke és a Tokaji borvidék a vendég. A borvidéket a 2010-es év legjobb Tokaj-hegyaljai bortermelője Berecz Stéphanie  és a tarczali Kikelet Pince borai képviselik. Az előadást követően lesz különleges sajt bemutató, borskóstoló és borvásár.