Hogyan segíthetjük a menhelyi állatokat Nyíregyházán?

Állatbarát AlapítványA segítségnek sokféle módja létezik, számos módon támogathatjuk az Állatotthon lakóinak ellátását, jólétét.

Az anyagi, tárgyi támogatáson kívül legjobban emberségünk, szakértelmünk felajánlásával is támogathatjuk az Állatbarát Alapítvány sokszor életmentő tevékenységét.

Az Állatotthonban adódó karbantartási, bővítési, kertépítési, szépítési munkálataiban bárki részt vehet. Az általa önkéntesen elvégzendő  munkához, szakértelmét vagy segítségét szívesen fogadják az Alapítvány munkatársai, önkéntesei.

Ha valaki az állatok gondozásában, életkörülményeinek javításában szeretne részt venni, az is jelentkezhet önkéntesnek az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai Állatotthonában.

Itt a kutyusok, cicusok gondozásában, sétáltatásában vehetnek részt a jelentkezők. Az önkéntesek áldozatos munkája elengedhetetlen az állatok szocializációjában, együttműködésük biztosítja az ingerszegény környezetben élő állatok rehabilitációját, közérzetének javítását. A nagy séták a kennelekben élő állatok számára a szabad mozgás lehetőségét, az emberekkel és fajtársaikkal történő együttlét esélyét növelik. A természet közeli, erdei környezetben tett séták felüdülést biztosítanak az emberek és az állatok részére egyaránt.

Az önkéntesek részt vesznek Állatbarát Alapítvány képzésein, rendezvényein, szemléletformáló előadásain.

Az Állatbarát Alapítvány arra bíztatja a megye lakosságát, hogy látogassanak ki az Állatotthonba és ajánlják fel segítségüket az ott élő állatok életkörülményeinek javítására.

Érdeklődni a Csatorna utca 2 szám alatt található Állatotthonban vagy a 42/727-736-os telefonszámon lehet.