Itt az új Hegy’egyenlet: friss albumok és ikonok a négyzeten

A trashmetál egyik alapító bandája, a Slayer szedi darabjaira Tokajt júliusban. A kaliforniai banda kőkemény metálzenével és remélhetőleg már Jeff Hannemannal jön, az újult erővel tomboló Guano Apes pedig vadiúj albumát, a Bel Air-t Magyarországon a Hegy’en mutatja be.

De friss stúdióanyaggal érkeznek a Hősök is, akik a Négy évszakot rappelik bele a tisza-parti nyári éjszakába. Érdemes rágyúrni a fejbiccentő izmokra: ritmusra bólogatáshoz és headbangeléshez is szükség lesz rájuk.

Nagyon komoly zúzás, óriási fejrázó és metálvillázó tömeg várható a nagyszínpadnál, amikor az ős-thrash ikon, a Slayer foglalja be a deszkákat – akkor is, ha a basszer-énekes Tom Araya a nyakában lévő csavarok miatt már nem headbangelhet. A lassan 30 éve megállíthatatlan csapat jelenleg Jeff Hannemann nélkül, egy helyettesítő gitárossal zenél, de remélhetőleg júliusra újra teljes lesz az ikonikus négyes.

A kemény rockot Sandra Nasic hangjával tökéletes zenei élménnyé formáló Guano Apes az elmúlt években erőt gyűjtött a következő nagy robbantáshoz: áprilisban új anyagot pakolnak a lemezboltok polcaira, a Hegy’en pedig megmutatják a magyar közönségnek és a deszkás nemzedéknek, milyen a precíz német durvulás.