Razzia a szórakozóhelyek környékén Nyíregyházán

rendőrségA szórakozóhelyek környékét és a belvárost ellenőrizte péntek éjszakától szombat hajnalig a Nyíregyházi Rendőrkapitányság.

A polgárőrök és közterület felügyelők bevonásával, több csoportban zajló akció elsősorban a lakosság, valamint a békésen kikapcsolódni vágyók biztonságát és nyugalmát szolgálta. A fő cél az erőszakos, garázda jellegű magatartások megelőzése, kiszűrése volt, de a hatóságok felléptek az olyan közterületi szabálysértések ellen is, mint az utcai alkoholfogyasztás, szemetelés vagy vizelés. Külön csoport ellenőrizte a szórakozóhelyek biztonságos üzemeltetéséhez szükséges feltételek meglétét.

Kisebb súlyú jogsértések esetén az egyenruhások felszólították az érintetteket a cselekmény abbahagyására, és figyelmeztetésben részesítették őket. Az időben fellépő rendőrök akadályoztak meg kialakulóban lévő verekedést, és volt olyan fiatal, is, aki megpróbált elfutni az intézkedés elől- persze sikertelenül. Az akció végére tizenegy személynek állítottak ki helyszíni bírság csekket, négy fiatal ellen pedig szabályértési feljelentést tettek – leginkább közterületi alkoholfogyasztás vagy köztisztasági szabálysértés miatt. Amennyiben a szabálysértés elkövetője még nem töltötte be 18. életévét, a rendőrség a családsegítő szolgálat felé is jelzéssel él.

Az ellenőrzésben részt vevő rendőrök egy betörőt is elfogtak az éjjel, nála a feltört büféből eltulajdonított árucikkekkel.

A szórakozóhelyek környékén a jövőben is tervez hasonló ellenőrzéseket a Nyíregyházi Rendőrkapitányság.