Rendőrségi hírek Nyíregyházáról

rendőrség Zsarolás bűntettének megalapozott gyanújával vasárnap hallgattak ki három 15-17 éves fiút a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorúak pénteken egy iskolatársuktól fenyegetéssel kétszáz forintot vettek el, majd másnapra már fejenként ötszáz forintot követeltek. A megfenyegetett fiú elmondása szerint már korábban is fizetett, eddig azonban nem mert szólni senkinek. A zsarolás alapesete egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Közúti veszélyeztetés (Nyíregyháza)
Szándékosan volt felesége szemben közlekedő autója felé kormányozta kocsiját egy férfi vasárnap Nyíregyházán. A hölgy lefékezett, majd tolatni kényszerült, hogy az ütközést elkerülje. A férfi végül kiszállt, a másik járműből dulakodás közben elvette az asszony slusszkulcsát, szemüvegét, és meg is ütötte a nőt. Az 57 éves helyi lakost közúti veszélyeztetés, garázdaság és könnyű testi sértés miatt hallgatták ki. A gyanúsított nem tett vallomást.

Álnevet írt alá (Nyíregyháza)

Hamis nevet és címet adott meg az áruház biztonsági őreinek a jegyzőkönyv felvételekor egy asszony, amikor szombaton egy 220 forintos csoki ellopásán érték. Az 55 éves nővel szemben így a tulajdon elleni szabálysértésen túl magánokirat-hamisítás megalapozott gyanújával indult büntetőeljárás.