Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

rendőrségOrvhorgászt értek tetten a halőrök szombaton délután Székely közelében, majd értesítették a rendőröket. A fiatalember tilalmi időszakban, engedély nélkül fogott ki a 4-es főfolyásból összesen tizennyolc kilónyi, 17.600 Ft értékű halat.

A 18 éves nyíribronyi lakost a Demecseri Rendőrőrs tulajdon elleni szabálysértés miatt őrizetbe vette és bíróság elé állítják. A huszonkét csukát, melyek egy kivételével méreten aluliak voltak, a halőrökre bízták.

Hangtompítós kispuska (Ibrány)
Lőfegyverrel visszaélés megalapozott gyanújával az Ibrányi Rendőrőrs indított büntetőeljárást egy 28 éves férfi ellen, akinek kocsijában a vadászmester vett észre egy engedély nélkül tartott puskát szombaton. A hangtompítóval ellátott, átalakított légfegyvert a rendőrség lefoglalta. A férfinél találtak egy kispuskalőszert, hüvelyeket, valamint még egy házilag készített hangtompítót. A gyanúsított tagadja, hogy orvvadászatra, vagy más illegális tevékenységre használta volna a fegyvert.

Körözött közokirat-hamisítók (Nyíregyháza, Beregsurány)
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság vasárnap őrizetbe vett egy 47 éves helyi férfit, aki ellen közokirat-hamisítás miatt volt érvényben bírósági elfogatóparancs. Ezen a napon a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei is elfogtak egy közokirat-hamisítás miatt körözött 40 éves ukrán állampolgárságú férfit, aki az éjszaka az átkelőhelyen akart kilépni az országból.

Másodszorra őrizetbe vették (Nyíregyháza)
Szombaton este az Arany János utcán intézkedtek egy 19 éves prostituálttal szemben a rendőrök. A szexuális szolgáltatásait védett övezetben, az előírt orvosi kiskönyv nélkül áruló nő ellen szabálysértési feljelentést tettek, és felszólították a tevékenység abbahagyására. Mivel ennek ellenére folytatta a strichelést, Nyíregyházi Rendőrkapitányság érkerti őrse tiltott kéjelgés miatt őrizetbe vette.

Udvarra surrantak be (Paszab)
Pénteken este egy paszabi udvarról próbált kéziszerszámokat és vashulladékot ellopni három férfi. Az Ibrányi Rendőrőrs őrizetbe vette a feltételezett elkövetőket.