Százhetvenöt feljelentés áramlopások miatt Tiszavasváriban

rendőrségMintegy ötven kereskedelmi egység (pl. presszó, szolárium, kisvendéglő, könyvelőiroda) esetében találtak szabálytalan áramvételezést.

Az áramlopások felderítésére tartott a Tiszavasvári Rendőrkapitányság és az E.ON Hungária Zrt. közös ellenőrzést csütörtökön. A mintegy száz ember bevonásával zajló nagyszabású akció elsődlegesesen a mérőórákat illegálisan befolyásoló kereskedelmi- és vendéglátó-ipari egységeket célozta, de az ellenőrzést végzők számos olyan esetben is intézkedtek, amikor magánházakba vezettek az utcai hálózatra életveszélyes módon rácsatlakozott kábeleket.

Mintegy ötven kereskedelmi egység (pl. presszó, szolárium, kisvendéglő, könyvelőiroda) esetében szabálytalan áramvételezés gyanújával műszaki szakértő bevonásával indult eljárás, valamint százhuszonöt magáncélú fogyasztó ellen indított büntetőeljárást a Tiszavasvári Rendőrkapitányság. Egy férfit rendzavarásért szabálysértési őrizetbe vettek, mert zavarta a hatóság munkáját és verekedni próbált az intézkedő rendőrökkel.