2011-ben Nyíregyháza a "Magyar Dal Fővárosa" !

NyíregyházaNyíregyháza jelenleg is vonzó szellemi és kulturális élettel rendelkezik, időszakos és állandó programjai színvonalas kikapcsolódási lehetőséget jelentenek. Mégis nagy öröm a város számára, hogy a "Magyar Dal Napja" megrendezésével és a "Magyar Dal Fővárosa" cím elnyerésével még inkább az országos és nemzetközi figyelem fókuszába kerülhet.

A szervezők felhívására, eddig 137 zenekar jelentkezett. A nyíregyháziak egy emberként mozdultak meg és önkéntesek sokasága ajánlotta fel segítségét a rendezéshez. Ez a széleskörű szakmai és lakossági összefogás az utóbbi időben már többször is megjelent Nyíregyházán, megmutatva, hogy az itt élő emberek képesek összefogni egy közös cél érdekében.

Nyíregyháza MJV Önkormányzata erkölcsi és anyagi támogatást nyújtva is a rendezvény mögött áll. A mecenatúra felállítása jelenleg is folyamatban van. Szeptember 11-én, a "Magyar Dal Napján", tíz helyszínen, közel 100 fellépőtől hallgathat majd magyar dalt a nagyközönség Nyíregyházán. A program összeállítása során, a különféle szociális háttérrel rendelkező társadalmi csoportok széles skálája lett megszólítva és bevonva az eseményekbe.

A teljesség igénye nélkül: a sztárvendég Republic együttes mellett, mintegy 60 helyi, 10 határon túli, több mint 10 fogyatékkal élő együttes mutatkozik majd be. A helyszínek között szerepelnek a belváros terei, a kórház, a színház, a BV intézet, valamint Sóstógyógyfürdő helyszínei.

Szeptember 11-én Nyíregyháza tárt karokkal várja és fogadja a magyar dalt szerető nagyközönséget.