Ál-leolvasók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

rendőrségKedden egy idős újfehértói házaspárt loptak meg trükkös tolvajok. A két idegen azt mondta, hogy az áramszolgáltatótól érkeztek és a villanykapcsolókat ellenőrzik. Ezután túlfizetésre hivatkozva húszezer forintot adtak, majd a sértettek figyelmét elterelve egy óvatlan pillanatban ellopták mindkettőjük pénztárcáját.

Hasonló trükkel számos idős embert loptak már meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A rendőrség és a közüzemi szolgáltatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a szakembereket csak akkor engedjék be a lakásba, ha megbizonyosodtak személyazonosságukról! Minden esetben ellenőrizzék arcképes igazolványukat, a legkisebb kétség esetén érdeklődjenek a szolgáltató központi számán! Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal hívják a 107-es telefonszámot!

    E.ON Tájékoztató:

    Társaságunk munkatársaival, vagy társaságunk által megbízott személyekkel az ügyfeleink mérőóra ellenőrzés, illetve mérőóra leolvasás alakalmával, valamint mérőóra csere során, esetleg hibaelhárítás esetén találkoznak személyesen.

    Társaságunk az esedékes energiadíj kiegyenlítésére nem alkalmaz díjbeszedőket! Munkatársaink semmiféle jogcímen (áramdíjtartozás, ki-vagy bekapcsolás díja, stb.) nem kérhetnek és fogadhatnak el az ügyfeleinktől készpénzt. Ha tehát bárki, bármilyen okra hivatkozva pénzt kér a helyszínen az ügyfelünktől, ennek kifizetését meg kell tagadni.

    Az E.ON munkatársai minden esetben arcképes igazolvánnyal igazolják magukat! Aki a munkavégzés megkezdésekor igazolványt bemutatni nem tud, az a személy nem társaságunk munkatársa.

    Szerelőink (tehát a leolvasók és az alvállalkozók nem!) piros-szürke E.ON feliratú munkaruhát kötelesek viselni munkavégzés alkalmával, ill. az általuk használt gépkocsin is E.ON felirat látható.