Az Állatbarát Alapítvány húsvéti állatvásárlási tanácsai

 Állatbarát AlapítványIdén is elérkezett a húsvét. Ebben az időszakban egyre többen próbálnak olcsón hozzájutni „szezonális” élő állatokhoz (nyuszi, csibe, kacsa), hogy gyermekeiknek ezzel okozzanak örömet.

A szakemberek kiscsibék és kiskacsák ajándékozását semmiképpen sem ajánlják! A vásárlói döntés azonban nem szabad, hogy felelőtlen legyen! Hosszas mérlegelés és előkészítés szükséges ahhoz, hogy ezen állatokról hosszú távon, megfelelően lehessen gondoskodni, hisz sajnálatos módon az ebben az időben vásárolt nyulak, csibék, kacsák a felesleges „túlszeretgetés”, a hirtelen fellépő stresszhatás és a nem megfelelő gondoskodás következtében hamar elpusztulnak, arról a tényről nem is beszélve, hogy a kisgyerekek hamar más elfoglaltság után néznek, és a szülők egyszerűbbnek látják az utcára, mezőre kitenni őket, ami ezen állatokra nézve az életveszélyt jelentheti.

     Ezért kérünk minden kedves olvasót, hogy alaposan fontolja meg döntését, és próbálja elmagyarázni gyermekeinek is az állatokra néző veszélyeket, inkább csokinyuszit, vagy plüssfigurát ajándékozzanak. Ha mégis adottak a körülmények az állatok számára, felhívjuk minden leendő vásárló figyelmét , hogy csak megbízható háttérrel rendelkező tenyésztőtől, vagy állatkereskedésből válasszon kis kedvencet magának, tehát útszélen, aluljárókban, a piacok környékén dobozokból árusítóktól semmiképpen sem! További információkért, tanácsokért forduljanak az Állatbarát Alapítványhoz.

Elérhetőségek:
Állatbarát Alapítvány
Cím: Nyíregyháza, Csatorna u. 2.
Tel: 42/ 727- 736
E-mail cím: allatbarat@allatbarat.com
Honlap: www.allatbarat.com