Az áramlopások ellen Nyírbátorban

rendőrségNyírbátorban és a környező településeken tartott közös ellenőrzést a városi rendőrkapitányság és az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt hétfőn.

A harmincegy rendőr és harminckét ellenőr összesen közel száz ellenőrzést végzett, melyek során hatvannégy esetben vettek fel ténymegállapító jegyzőkönyvet szerződésszegés, vagy szerződés nélküli vételezés miatt.

Az egyes esetekben okozott kár mértékét még vizsgálják. Ha az illegálisan vételezett áram értéke nem éri el a húszezer forintot, tulajdon elleni szabálysértés történt, mely legfeljebb hatvan nap elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Ha a kárérték meghaladja a húszezer forintot, lopás vétség miatt büntetőeljárás indul, ez esetben a büntetési tétel két évig terjedő szabadságvesztés.

Az illegális bekötések gyakran folyamatos életveszélyt jelentenek az elkövető környezetében, valamint rontják a rendesen fizető ügyfelek által elérhető szolgáltatás minőségét is. A rendőrség és a szolgáltató ezért rendszeresen végez hasonló ellenőrzéseket Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.