Országos szűrőprogram az egészséges lábakért, most Nyíregyházán is!

NyíregyházaA mozgásszervi megbetegedések kiszűrése és a prevenció népszerűsítése a célja annak a 24 városban zajló programsorozatnak, amelynek keretében gyógytornászok mérik fel a lakosság lábainak egészségét talpvizsgáló berendezések segítségével.

Országosan 24 helyszínen zajlik az a prevenciós program, amelynek keretében gyógytornász szakemberek a legmodernebb talpvizsgáló berendezésekkel vizsgálják meg a felnőttek és gyerekek lábait. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgásszervi népbetegségekre (pl. lúdtalp, gerincferdülés, tartási rendellenességek), illetve a megelőzés fontosságára és lehetőségeire. A talpvizsgálat mindenki számára ingyenes és elérhető, aki felkeresi azokat a helyi rendezvényeket, cipőboltokat és gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzleteket, ahol a Joya Láb Wellness Napok szűrőprogram zajlik.

Kutatások szerint a 12 éves gyermekek 33%-nak hibás a testtartása, a 6-10 évesek több mint 60%-nak lábdeformitása van, ezért is fontos, hogy a szakemberek időben kiszűrjék a rendellenességeket és megoldásokat kínáljanak a gyógyuláshoz. Egy talpfelvételből jól kiolvasható, hogy milyen az adott illető lábának boltozatos szerkezete és a test szimmetriája, ezáltal azonosítható a mozgásszervi probléma. A gyógytornászok a vizsgálatot az illető saját cipőjében és mezítláb is megismétlik, majd javaslatot tesznek megfelelő típusú cipőre, fejlesztő gyakorlatokra és lábtornára.

A júniusig tartó szűrőprogram a Joya Hungary felajánlásának köszönhetően valósult meg. Ez a svájci cipőket forgalmazó, pécsi cég volt az, amelyik tavaly kiadványokkal és 80 millió forint értékű Joyssy gyerekcipővel segítette az Aranyág Alapítvány munkáját a rászoruló és mozgásszegény életet élő gyermekek támogatása érdekében. 

Nyíregyházi állomás:

2011. április 21. 10:00- 18:00 Sétáló Cipőbolt
Zrínyi út.3-5. (sétáló utca)