Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

rendőrségSzéleskörű nyomozás eredményeként a Nyíregyházi Rendőrkapitányság betörési alosztálya április 7-én elfogta azt a férfit és két nőt, akik a megalapozott gyanú szerint előző hétvégén betörtek egy belvárosi irodaházba.

A tettesek hat irodát feszítettek fel, és műszaki-számítástechnikai cikkeket, valamint festményeket tulajdonítottak el, összesen körülbelül egymillió forint értékben. A nyomozók az elkövetés helyszínétől nem messze lakó gyanúsítottaknál csütörtökön tartott házkutatás során, illetve az udvaron elásva megtalálták az eltulajdonított tárgyak nagy részét. A 30 éves férfi és 19, ill. 25 éves nők beismerő vallomást tettek, szabadlábon védekezhetnek.

Kábítószer miatt körözték (Rétközberencs)
A Kisvárdai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Rétközberencsen fogott el szerdán egy 23 éves budapesti lakost, akit kábítószerrel visszaélés és más bűncselekmények miatt köröztek. A férfit őrizetbe vették.

Lecsukták a hívatlan látogatót (Fehérgyarmat)
Magánlaksértés szabálysértés miatt a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság vett őrizetbe szerdán egy 35 éves helyi férfit, aki jogosulatlanul bement volt élettársa lakásába, és onnan a kiérkező rendőrök felszólítása ellenére sem volt hajlandó távozni.

Őrizetben a rokon (Tiszadob)
A Tiszadobi Rendőrőrs szabálysértési őrizetbe vett szerdán egy 64 éves férfit, mert az ismételt felszólítás ellenére durván üvöltözött a rendőrökkel, akik egy rokonával szemben többszörös közlekedési szabálysértés miatt intézkedtek.

Vasúti átjáróból loptak táblát (Paszab)
A közlekedés biztonsága elleni bűntett és lopás megalapozott gyanújával az Ibrányi Rendőrőrs indított eljárást két férfi ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a 19 és 23 éves személyek a vasúti átjárót jelző ún. Andráskereszt táblát tartóoszlopát tulajdonították el Paszabon.

Lopott vas (Mátészalka)
A Mátészalkai Rendőrkapitányság járőrei szerdán éjjel egy 33 és egy 45 éves ópályi férfit fogtak el, akik kerékpárjaikon a közelből lopott fémhulladékot szállítottak.