Sóstói Tó Parti

Nyíregyháza2011. április 8-án 10 órától a Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pályakezdő munkanélküliek együtt töltenek el egy napot Sóstógyógyfürdőn, „tengerparti hangulatban”. A standokon a munkaerőpiaci programokat a Human-Net Alapítvány szakemberei valósítják meg.
 

A projekt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei állástalanoknak és az érettségi előtt álló diákoknak szól és Nyíregyháza MJV támogatásával valósul meg. Minden diák, szponzor és felajánló önkéntesen vesz részt benne.

A projekt célja: a munkanélküliek és a tanulmányaikat befejező diákok együttes tanítása egy kellemes, tengerparti környezetben.

A projekt résztvevői: Az Önkéntesség Évében, a projektben a Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai és tanárai vesznek részt, akik önkéntes munka keretében alakítják át Sóstót tengerparti hangulatúvá.

Ezt a napot a tanulók hozzák létre a munkanélkülieknek. Ők azok, akik tanári és mentori segítséggel alakítják át Sóstót, Nyíregyháza gyöngyszemét, „tengerparttá”. Ezen a napon minden a diákok munkáját fogja dicsérni.

Sóstón nyugágyak, pálmafák, napernyők társaságában juthatnak olyan ismeretekhez az állástalanok, amelyekkel kibővíthetik tudásukat. Ebből a napból bátorságot és erőt merítve lehetnek újra a társadalom megbízható, dolgozni akaró és munkához jutó tagjai. 

Aki maradt már állás nélkül, az pontosan tudja, mit jelent érezni azt a feszültséget, amivel az álláskeresés jár, akár a pénztelenségre, akár az interjúk miatti stresszre gondolunk. Ezt a feszült helyzetet szeretnék oldani azzal, hogy már az iskola falain belül foglalkoznak a végzős diákok, az álláskeresési technikákkal.

A projekt alkalmas arra is, hogy a diákok

    * a szociális érzékenységét előtérbe helyezze
    * problémamegoldó képességüket, kreativitásukat fejlessze
    * önálló gondolkodni képes fiatalokat neveljen.

 

Több témában ismert és elismert szakemberek, karrier tanácsadók és a Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai is tartanak előadást. Az érdeklődőket nyolc helyszínen várják munkaerő-piaci tanácsokkal a szakemberek.

Témák:

Hogyan kell uniós önéletrajzot írni? - előadó Orosi Gábor, Human-Net Alapítvány
Jövőkép-másképp - előadó Kiss Gabriella
Tűzkeresztség, első nap az új munkahelyen - előadó Bécsi Tímea
Tapasztalati tanulás! - előadó Nyírcsák János, Human-Net Alapítvány
Mit viseljünk egy állásinterjún? - előadó Károly Noémi
Önkéntesek standja: Kalamáris Egyesület - előadó Groska Éva
Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának standja
Zenekarok, fellépők standja: Vikár Sándor Zeneiskola Fúvós együttese, Trio in Classico, BrassheART Kvintett (Művészeti Szakiskola rézfúvós együttese), Folk Fusion Five. 
 

Program

Köszöntőt mond Gurbánné Papp Mária Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója.
A rendezvényt megnyitja Halkóné Dr. Rudolf Éva Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere.
Beszédet mond Dr. Rezsőfi István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója
A projekt jövőjét bemutatja Nyírcsák János a Human-Net Alapítvány ügyvezető igazgatója.
A projekt kitalálója Szmolár Judit, a megvalósításban segítik a wesselényis diákok.
Közreműködők: Vikár Sándor Zeneiskola Vikár Fúvós Zenekara és a Művészeti Középiskola és Kollégium Zeneművészeti tagozatos diákjai

Helyszínek: Sóstói Tóparti Sétány, Sóstói Sziget (Rossz idő esetén a Park Hotel Konferenciaterme).

További információ: Szmolár Judit 06-20/7753961; www.wesselenyi-nyh.sulinet.hu