Tanuljunk kutyául az Állatbarát Alapítványnál

Állatbarát AlapítványFolytatódik az Állatbarát Alapítvány kutya-gazda iskolája az Állatotthonban.A városlakók részvételével működő ingyenes, speciális kutyaiskola legközelebbi időpontja: 2011. április 9-e, szombat reggel 10 és 12 óra között.

A programban az állatbarátok szeretnék csökkenteni a kutyatartók  és az állatot nem tartók közötti feszültséget.

   A kezdeményezés annyiban tér el egy hagyományos kutyakiképzéstől, hogy a szervezők állatvédelmi, állattartási tanácsokkal látják el a résztvevőket.

   A „tanuljunk kutyául” nagy előnye, hogy a résztevők hozhatják saját kutyájukat is, de választhatnak az állatotthon lakói közül is. A programban részt vesznek az Állatbarát Alapítvány önkéntesei és dolgozói is.

   A kutyusok és vezetőik az alapengedelmességi gyakorlatokon kívül megismerkedhetnek más, speciális területeken dolgozó kutyusokkal, és kiképzésükkel, a meghívott kiképzőknek köszönhetően.

   A saját kutyák esetén a gazdik megtanulhatják/megtaníthatják kutyusuknak az alapengedelmességi gyakorlatokat, amelyek könnyebben kezelhetővé teszik állataikat, ezzel csökkentve a fegyelmezetlenségük miatt másoknak okozott kellemetlenségeket. Egy jól nevelt kutya sokkal hatásosabb érv az állattartás mellett, mint bármilyen propaganda.

   Az Állatotthon lakóinak alapengedelmességi képzése, pedig kezelhetővé, könnyebben örökbe adhatóvá teszi őket.