„TEszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” - felhívás

NyíregyházaDr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármesterének felhívása: A magyar kormányzat a civil szervezetek összefogásával 2011. május 21-én nagyszabású hulladékgyűjtési akciót szervez, melyhez Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott.

 A „TEszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” címmel szervezett megmozdulás célja, hogy egyetlen nap leforgása alatt a lehető legtöbb szeméttől megtisztítsuk az országot.

A Nemzeti Program célkitűzéseivel összhangban, a „Takarítsuk ki Magyarországot” projekt által mindenki számára nyitottá és elérhetővé válik az Önkéntesség Éve programsorozatban való részvétel e közös hulladékgyűjtési akció során.

A cél, Magyarország elhagyott hulladékainak felszámolása. A szemétszedési akciónap sikeréhez fontos a lehető legtöbb ember megszólítása és csatlakozása.

Ezért arra kérem a nyíregyháziakat, az itt működő vállalkozásokat, az intézményeket, civil szervezeteket, hogy lehetőségeikhez mérten aktívan vegyenek részt az akcióban. Regisztráljanak minél többen a www.teszedd.hu internetes oldalon, megerősítve ezzel, hogy az itt élő emberek számára fontos környezetünk megóvása és tisztán tartása.

Nyíregyháza MJV Önkormányzatától és Polgármesteri Hivatalától 80 fő  jelezte részvételi szándékát. Bízom benne, hogy ez a példaértékű megmozdulás arra sarkallja a nyíregyházi embereket, hogy minél nagyobb számban csatlakozzanak a hulladékgyűjtési akcióhoz.