Csoportos rablás: ágyában támadtak a sértettre Tiszaadonyban

rendőrségHozzátartozói értesítették a rendőrséget hétfőn délután annak a középkorú férfinak, akit előző éjszaka tiszaadonyi házában támadtak meg és raboltak ki. Kétszáz forintért, két pár papucsért, egy seprűért és pár cigarettáért verték össze.

Az 52 éves sértett már aludt, amikor a három elkövető bement a kulcsra nem zárt ajtón, és szó nélkül ütni kezdték. Közben fenyegették és pénzt követeltek, de áldozatuk nem tudott adni. A támadók végül 200 forinttal, két pár papuccsal, egy seprűvel és pár cigarettával távoztak.

A könnyű sérüléseket szenvedett férfi másnap délben ment át testvéréhez, és csak érdeklődésére mondta el, hogy mi történt. A rendőrséget ezt követően értesítették a hozzátartozók.

A csoportos rablás miatt nagy erőkkel nyomozó Vásárosnaményi Rendőrkapitányság még aznap elfogta a feltételezett elkövetőket: egy 20, egy 28 és egy 31 éves helybeli lakost. A megalapozott gyanú szerint a három férfi a rablás után egy másik udvarról ócskavasat, kábeleket és kannákat is lopott. A házkutatások során a rendőrök a cigaretta és a 200 forint kivételével megtalálták az eltulajdonított tárgyakat. A gyanúsítottak az eléjük tárt bizonyítékok hatására beismerő vallomást tettek, a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság őrizetbe vette őket és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

A csoportos rablás öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény.