Green love - Zöld szerelem Nyíregyházán

Mustárház„Zöld szerelem” címmel jött létre 2011. május 02-09. között az az ifjúsági csereprogram, amelynek témája a környezetvédelem, és török, román valamint magyar fiatalok részvételével valósul meg a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában, Nyíregyházán.

A találkozó során a résztvevők bemutatták azt, hogy saját országukban milyen kezdeményezések történnek a környezet védelméért, ők maguk mit tesznek a tiszta városért, tiszta levegőért, egészségesebb életért. Egymás megismerése mellett a szervezők arra is szántak időt, hogy a külföldi vendégek megismerkedjenek városunkkal, és élményeiket egy fotósorozat elkészítésével dolgozzák föl. A fotókból képeslapok készülnek majd, melyek Nyíregyháza jó hírét Romániában és Törökországban viszik tovább.

A fiatalok hasznos információkat szereztek az E-Misszió Egyesület és a Felső-Tisza Alapítvány környezetvédelmi programjairól, virággal ültették be a Mustárház udvarát, és szombaton látogatást tesznek a Sóstó Zoo-ban is. A programokba a Mustárház EVS önkéntesei is bekapcsolódtak, így a résztvevők képet kaptak Macedónia, Portugália és Spanyolország környezetvédelmi helyzetéről.

Az ifjúsági csereprogramokat a Fiatalok Lendületben Program támogatja, és a cél az, hogy különböző országokból érkező ifjúsági csoportok egy általuk választott téma köré szerveződő tevékenységekben vegyenek részt, megismerjék egymás kultúráját, szokásait és nemzetközi kapcsolatokat építsenek. Ifjúsági csereprogramot bármilyen ifjúsági közösség létrehozhat, vagy csatlakozhat más országok fiataljainak ötletéhez. 

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. Az Európai Bizottság támogatást nyújtott a Zöld szerelem elnevezésű  projekt költségeihez.