Két fiatalt sodort el a Tisza Aranyosapátinál

rendőrségSzombaton késődélután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátinál három helyi fiatal ment fürödni a Tiszába. A jelenlegi adatok szerint a parttól 6-7 méterre kettőjüket elsodorta a folyó, harmadik társuk hiába próbált segítségükre sietni.

A bejelentést követően megkezdett kutatás során az éjszaka megtalálták az egyik elmerült 17 éves fiú holttestét, a másik, 20 éves fiatalembert azonban hiába keresték. A kutatást vasárnap délelőtt a speciális mentők segítségével újra kezdik.

A vízbe fulladt, illetve az egyelőre eltűntként kezelt fiú ügyében a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást indított.

Olcsváról egy 51 éves férfi eltűnését jelentették be az este. Úgy tudni, hogy horgászni indult a Szamosra, de azóta nem került elő. Őt is keresik.

A szabadvizek minden évben több áldozatot szednek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – általában az emberi felelőtlenség következtében.

    *A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a hirtelen mélyülő, kiszámíthatatlan folyókban, tavakban csak a kijelölt helyeken fürödjenek!
    *Ittas állapotban, valamint éjszaka és korlátozott viszonyok között ne menjenek a vízbe!
    *Kisgyermeket egyetlen pillanatra sem szabad felügyelet nélkül hagyni a parton.
    *Aki nem tud jól úszni, még a sekély vízbe se menjen be, mert a meder és a sodrás kiszámíthatatlan lehet!
    *Csónakban, ill. más vízieszközön ajánlott (jet-skin, vízisín kötelező) a mentőmellény viselése.