Tiszteljük egymás elmebaját!

Tiszteljük egymás elmebaját! Április 15-én rajzkiállítás nyílt Nyíregyházán a Szakszervezetek házában, „Csont brigád projekt” címmel. Az alkotók gyerekek voltak, akik a Bíborka- Művészeti Iskola, Free Dance- Művészeti Iskola és a kéki Petőfi Sándor- Művészeti Iskola „Tini’ Art” képzős csoportok hallgatói, diákjai voltak. 

Petrusák János a Pegazus Tv alapítója, aki a kiállítást megnyitotta, elmondta beszédében, hogy a képek mondandóját a lecsupaszított koponya mögött az emberi jellemhez lehetne hasonlítani.

A koponyák ugyan egyformák, de az emberek mégis különbözőek. A koponya mögött megláthatjuk a művészetet, ami mögött előbukkan egy jobb dolog. Nem felejthetjük el, hogy egy dologból, csírából mit lehet csinálni, vagyis mit tehetünk meg.

 

Tiszteljük egymás elmebaját!Ha a látogató végignézi ezeket a képeket, észre fogja venni, hogy a képek alatt jópofa mondások, idézetek láthatók, de az alkotó nevét nem tüntették fel. Ez azért történt így, mert mint ahogy a kiállítás címe is mondja,”Csont brigád”-ról van szó, egy brigádban 5-6 gyerek is dolgozott a képek megalkotásához. A látogató is azt fogja érezni, mint az alkotó, a cél a koponyaforma volt. A „művészvilágból” a kiállítást megnézte Tőkey Péter festőművész.

Megdicsérte az alkotókat és elmonda, hogy nagyon tetszenek neki a gyerekek munkái, mert a képek nagyon szépek, kreatívak.

 

 

Petrusák János záróbeszédét egy Emile Zola idézettel zárta: "Nem az a lényeg, hogy mivel foglalkozol. Nem az a lényeg, hogy honnan jöttél és mikor csinálod. Hanem az, hogy szeretettel csináld és akard csinálni."

Ez pedig nagyon látszik ezeken a képeken, mert csinálni akarták. A kiállítás végét a Tini Show fellépő lányai színvonalas műsorral zárták, Nagy Zoltán vezetésével.

 

 

Tiszteljük egymás elmebaját!

 

Hajzer Andrea
Biztor Modern Oktatási Stúdió Médiahallgatója