Újabb szolgáltatással bővült a Nyírségi Napfény (videointerjúval)

projektzaro2A TIOP program Új Széchenyi Terv keretében bővült a ramocsaházi Nyírségi Napfény Idősek Otthona 20 fő demens betegek nappali ellátást szolgáló épületszárnnyal. A beruházás az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság támogatásával, 100%-os intenzitás mellett valósulhatott meg.

A projekt keretében 2011. január 1-től a gyermekjóléti és családsegítő szolgáltatást is a település gesztorságával szervezik meg Petneháza, Nyírkércs, Nyíribrony és Ramocsaháza Község lakosai számára.

Nagy előrelépés ez a település életében, hiszen 1992-ben még csak gondolni mertek az idős ellátásra és a megszervezésére az erősen leromlott Tatár-kúria felújítása kapcsán s ma 2011-ben 40 férőhelyes bentlakásos otthon és július 1-től a 20 férőhelyes demens nappali ellátás fogadja a klienseket, mondta Simon József polgármester a projektzáró és átadási ünnepségen.

Maga a projekt 2008-ban indult és 2010 őszén érett meg a megvalósításra. A pályázat keretein belül sor került eszközbeszerzésre, ami főleg bútorokat jelent és oktatásra ahol a környékbeli szociális dolgozókat készítették fel a demens ellátottak speciális igényeit kielégítő munkára.

projektzaro

Az épület megáldása és megszentelése után Lipők Sándor országgyűlési képviselő vágta át a bejárat előtti szalagot és adta át az épületet az intézményvezetőnek és az ellátottaknak.

 

 

Nézze meg az országgyűlési képviselővel készített interjút!

Nézze meg a Ramocsaháza polgármesterével készített interjút!

Nézze meg az interjút a projekt menedzserével!

 

Forrás: www.nyirseginap.hu