Esély Nap 2011 Fesztivál Nyíregyházán

Esély napA Veled-Érted Egyesület országszerte 20 helyszínen egynapos szabadtéri rendezvényeket szervez „EsélyNap 2011” címmel. A rendezvény Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2011. június 19-én Nyíregyházán a Kossuth téren kerül megrendezésre.

 

A programsorozat arra hivatott, hogy felhívja a társadalom széles köreinek figyelmét az esélyegyenlőségi szempontból hátrányos helyzetű célcsoportokra, vagyis azokra, akiket megkülönböztetés ér fogyatékosságuk, nemük, faji- vagy etnikai származásuk, koruk, vallásuk vagy hitbéli meggyőződésük, illetve szexuális orientációjuk miatt.

A rendezvény Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2011. június 19-én Nyíregyházán a Kossuth téren kerül megrendezésre.

A fesztivál „Civil Piac”-án helyi civil szervezetek mutatják be tevékenységüket, emellett érzékenyítő és érzékszervi játékok, családi foglalkozások, fotókiállítás várja az érdeklődőket. A színpadon esélyegyenlőségi csoportok produkciói – kerekesszékes tánccsoport, Romani Design divatbemutató – és neves magyar könnyűzenei előadók lépnek fel, hirdetve a társadalmi esélyegyenlőség fontosságát. A fesztiválsorozat a PROGRESS Program keretében, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából valósul meg.

 

Esély Nap

További információ  a helyi programokról, illetve a programsorozatról a rendezvény honlapján, a www.eselynap2011.eu címen érhető el.