Quimby: Teatrum koncert Nyíregyházán

Június 4-én, szombaton este 20 órától a népszerű alternatív zenekar, a Quimby ad Teatrum koncertet az újonnan megnyíló Rózsakert Nyíregyházi Szabadtéri Színpadon.

A Quimby története 1991-ben kezdődött Dunaújvárosban, és két évvel később létrejött a - majdnem - végleges felállás. Előbb angol, majd magyar nyelvű albumaik egyre nagyobb népszerűséget hoztak számukra, de a Quimby - több leállás és újraindulás után is - a mai napig megmaradt annak, aminek indult: Magyarország egyik legerősebb koncert- és klubzenekarának.

A Quimby zenéjére Tom Waits éppúgy hatással volt, mint Kurt Weil vagy a harmincas évek magyar sanzonjai. Mindezt megfelelő mennyiségű rock and rollal, némi hiphoppal és csipetnyi elektronikával keverve áll elő  a Quimby-védjeggyé vált összetéveszthetetlen hangzás. Ehhez társulnak a kiváló szövegek és a belőlük kibontakozó  markáns világ. A kissé szokatlanul két fromtemberrel felálló  együttes koncertteljesítménye pedig egyenesen bámulatos, az idei nyári szezonban csak Nyíregyházán adják elő a Teatrum koncert programjukat, ezért ez egy igazi kuriózumnak ígérkezik.

Jegyár:  2.890 Ft