Állatbarát Önkéntes hírek

ÁllatbarátA AlapítványA nyár beköszöntével egyre több vállalkozó szellemű fiatal keresi fel az Állatotthont, és önkéntes munkát szeretne vállalni az Állatbarát Alapítványnál. Az elmúlt 2 hónapban közel 30 jelentkezőnk volt, ami igen nagy eredménynek számít! Természetesen nem feledkezhetünk meg az oszlopos tagokról sem, akik már hónapok, évek óta gazdagítják szervezetünket munkájukkal.

Az Állatbarát Alapítványnál nagyon sokat tudnak segíteni az önkéntes munkára jelentkezők. Azon kívül, hogy az Állatotthonban segédkeznek az állatgondozóknak, rendezvényeinken, ideiglenes örökbefogadásban, toborzásban is részt vehetnek. Az Otthon jelenleg is telt házzal üzemel, állatgondozóink megfeszített munkával törekednek arra, hogy nap-nap után minden kutya és macska jól, vagy jobban érezze magát rossz sorsuk után, felépülésük közben, hiszen a megyében egyedülálló módon mi foglalkozunk beteg, és balesetes állatok mentésével, majd pedig későbbi kezelésükkel.

A legkisebbek is ki tudják venni részüket az Állatotthon életéből, hiszen a kutya sétáltatás és ápolás az egyik legfontosabb szocializációs programunk. Igyekszünk minél több négylábút kihozni a kennelekből, hogy minél többet mozogjanak, és barátkozzanak az emberekkel. Fontos megemlíteni, hogy csak, és kizárólag szelíd, jámbor kutyusokat ajánlunk, vagy választunk önkénteseinknek!

Az Állatotthonban elvégezhető feladatok: takarítás a macskaházban, kutyasétáltatás, fürdetés. fésülés, a terület rendben tartása(kertészkedés, parkosítás). A 18. évüket betöltött jelentkezők más, izgalmasabb feladatokat is elláthatnak, pl. sérült, balesetes állatok mentése saját autóval, tolmácsolás, oktatás, kutyakiképzés.

2011, az önkéntesség  éve! Várunk minden jelentkezőt 9 éves kortól. A szükséges nyomtatványok (szülői beleegyezés, önkéntes szerződés, felelősségvállaló nyilatkozat, önkéntes program) megtalálhatók honlapunkon: www.allatbarat.com, vagy személyesen is kitölthetők a Csatorna utca 2. szám alatt. A legkisebb segítség is sokat jelent!