Férfi és nő - Kiállítás a Mustárházban

MustárházEgy férfi – Kovács Gábor, és egy nő  – Takács Enikő képein az emberi test férfias és nőies vonalai láthatóak 2011. július 06-tól a Mustárházban, a Corinum Femina elnevezésű kiállításon.

A két művész stílusa, látásmódja érdekes kontrasztot alkot: a nő a képeken kecses szépségével, a férfi erőteljességet sugárzóan jelenik meg. Kovács Gábor művészetének lényege az emberi test anatómiájának, végletekig edzett izomrendszerének tanulmányozása, bemutatása egy olyan szemszögből, amely a fizikum szempontjából meghaladja az „átlag ember” fogalmát és határait.

Takács Enikő  képein a fény-árnyékhatások, kontrasztok emelik térbe és teszik szinte megfoghatóvá az alakokat, formákat. Grafikái túlmutatnak a test objektív ábrázolásán: érzések, érzelmek jelennek meg a modell és az alkotó részéről – ahol az arc nem látszik, ott a test beszél.

A kiállítás egy hónapon át ingyenesen tekinthető meg a Szent István utca 20. alatt, majd szeptemberben Beregszászon és novemberben Kassán várja az érdeklődőket.

A tárlat az ENPI Cross-border Cooperation Programme támogatásával valósul meg.