Fesztiválhangulat árnyékban és mobilon a Hegyalján

hegyaljaA Hegyalja Fesztivál holnap startol, de Tokajba már rengeteg zenerajongó leköltözött a hétre. A kempingben állnak a sátrak, de a később érkezőknek még van hely a fák árnyékában, és a környék vendéglátóinál is. A következő négy napra rengeteg napsütés, zene, furmint és kabaré várható. Hogy melyik mikor, azt a hegyaljások már az okostelefonjukon is pár kattintással megnézhetik, ahogy azt is, hogyan jutnak le leggyorsabban a fesztiválra.

Tokaj és Rakamaz már a hétvége óta folyamatosan fogadja a fesztiválozókat: a borospincék hűsében, a Tisza partján, a folyón evezve, a kempingben a fák alatt heverészve és a környék különleges élővilágával ismerkedve, túrázva készülnek a hegyaljások az év legjobban várt négy napjára. Az időjárás pedig csak rájuk várt: a legszebb napsütést, a legfinomabb nyári szellőt és a fák alatt a hűs árnyékokat direkt nekik tartogatta.

A jó időben jó szállást is lehet találni: idén a Hegy’ ezerrel több árnyékos sátorhelyet ad a fesztiválozóknak, a környékbeli gazdák, vendéglátók pedig a legjobb boraikkal, finom ételekkel, és kényelmes szállásokkal várják őket. A környező településekről kellemes sétával, biciklivel, de a Hegy’re szabott árakkal közlekedő Hegy’ Taxival is gyorsan el lehet jutni. Aki még nem ért oda, Tokajba és a környező falvakba az útja szintén sokféle lehet. A MÁV 50%-os kedvezménnyel vonatoztatja a Hegy’re érkezőket, aki a buszt szereti jobban, az a Volánbusz járatai mellett csapatostul a Hegy’ busszal is jöhet, az autósokat őrzött parkoló, a motorosokat motoros kemping, a bicikliseket kerékpártároló várja. Az igazán stílusos érkezés a kenus: az evezőt ragadókat a Fesztivál saját kenukikötője várja.

Okos újítások: mobil app és kedvezmények fesztiválkártyával

Azoknak, akik odavannak a technikai újdonságokért, azoknak, akik a lehető legkevesebb dolgot szeretik maguknál hordani a fesztiválon, azoknak, akik szeretik a praktikumot, és azoknak is, akik élnek-halnak a kedvezményekért, és mindenkinek, aki eljön a Fesztiválra, a Hegy’ okos újításokkal, mobil applikációval és fesztiválkártyával kedveskedik.

A Hegyalja mobil alkalmazás már elérhető az App Store-ban és az Android Marketen, így a fesztiválprogram mindenkinek a zsebében lehet a telefonján. A kedvencek koncertjének időpontjai, a Paulay Ede Színház programja, a legfrissebb hírek és szállásinfók is pár kattintással elérhetők. Aki fesztiválkártyával fizet, az jobban jön ki a Hegy’re szánt pénzéből: a hegyaljás vendéglátók 5% kedvezménnyel várják azokat, akik az elektronikus pénztárcát használják. A kedvezmények mellett a kártya előnye még, hogy több hely marad a táskában másnak, és az aprópénzzel sem kell babrálni.

 

Hegyalja

Nyaralás megzenésítve a Hegy’en

Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. Itt egyszerre élvezheted a Tiszát, a tokaji borokat, és a legizgalmasabb külföldi bandák és zenészek koncertjeit, július 13-tól 17-ig.
 
A Hegyalja Fesztivál az elmúlt 12 év alatt az egyetemisták, menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozójává vált. De Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépőkön túl ide gyűlnek a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok – sőt akár az is előfordulhat, hogy együtt készíted a halászlét kedvenc íróddal.
 
Ráadásul idén a tavalyi árakon jöhetsz a Hegy’re! Több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, színházi előadások, izgalmas beszélgetések, boros pincék, lazulás az ország legjobb arcaival: megzenésített nyaralás vár rád Tokajban, a színpadokon és a színpadok előtt is!