Fogva tartották, hogy prostitúcióra kényszerítsék - Nagydobos

rendőrség

Egy 14 éves lány kedden tett feljelentése szerint őt négy fiatal ismerőse több napon át egy nagydobosi családi házban fogva tartotta és bántalmazta, hogy útszéli prostitúcióra kényszerítsék.


Ő erre nem volt hajlandó, ezért többször megverték, megalázták, cigarettával égették, és az udvaron fizikai munkát végeztettek vele. Végül július 18-án sikerült megszöknie, az éjszakát egy ismerősénél töltötte Tunyogmatolcson, majd a helyi körzeti megbízottnak mondta el, hogy mi történt.

Elmondása szerint július 8-án két másik lánnyal együtt szökött el egy Fehérgyarmat közelében található gyermekvédelmi intézetből. Két, már nagykorú fiú ismerősükkel mentek Nagydobosra, ahol társai erőszakkal akarták rávenni, hogy utcalányként keressen nekik pénzt. A bántalmazások következtében elszenvedett sérülései között van nyolc napon túl gyógyuló is.

A forrónyomos intézkedések eredményeként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a fehérgyarmati és a mátészalkai kapitányság munkatársaival közösen még kedden este elfogta a feltételezett elkövetőket. Az  14 ill. 17 éves, intézetből szökött lányokat, valamint a két 19 éves fiút az éjszakai kihallgatásokat követően őrizetbe vették.

Az eljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a sértett sanyargatásával, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanújával folytatja. A feltételezett elkövetők előzetes letartóztatását a rendőrség kezdeményezi.