Gyerekek ismerkedtek a Gúthi-erdő értékeivel

NyírerdőTöbb mint negyven gyerek ismerkedett június utolsó péntekén a Gúthi-erdővel: a gyalogtúra a 18. Ligetalja Kulturális Napok rendezvényeihez csatlakozott. A nyíradonyi és balkányi érdeklődők majdnem tíz kilométeres túrát tettek az Alföld legnagyobb zárt erdőtömbjében.
 

A nap folyamán Hutóczki László, a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészetének ágazatvezetője kalauzolta őket. A fiatalok sok érdekességgel találkoztak: a program során láttak különféle növényeket, a többi között védett kocsányos tölgyeseket, megnéztek vadföldeket, és természetesen tájékozódtak a társaság erdő- és vadgazdálkodási tevékenységéről is. 

A rendezvény szorosan kapcsolódott ahhoz az akciótervhez, amelyet az erdészet munkatársai dolgoztak ki azért, hogy „közelebb vigyék” az erdőt az emberekhez. Ennek részeként például a környékbeli településeken - Nyíradonyban, Nyíracsádon, Nyírmártonfalván és Nyírlugoson – élő fiatalok számára szeptemberben „bőgési” tábort szervezünk, októberben nyílt napot tartunk felső tagozatos diákoknak és közreműködünk a Madarak és fák napi programok lebonyolításában is – adott rövid betekintést a tervekbe Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.