Késes rablás a gondozó otthonban Győrteleken

rendőrség  Csütörtökre virradóan a győrteleki ápoló-gondozó otthon egyik lakója késsel megsebesített egy másik ápoltat, mert az nem akart neki cigarettát adni.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság nyomozásának jelenlegi adatai szerint az 57 éves gyanúsított hajnalban ment át egy másik szobába, és ott cigarettát követelt, de az ott lakó férfi nem adott. A szóváltást meghallotta az egyik ápoló és kizavarta a követelőzőt. Az kiment, magához vett egy kést, majd visszatérve ismét cigarettát akart. Mivel ezúttal sem kapott, megszúrta hasonló korú társát. A megkéselt férfi könnyű sérülést szenvedett, de a szúrás járhatott volna komolyabb következménnyel is.

A mátészalkai nyomozók adatgyűjtése során felszínre került, hogy a felfegyverkezve elkövetett rablás és súlyos testi kísérletével gyanúsított férfi korábban is megfélemlítette, bántalmazta a többi lakót, de eddig nem tettek feljelentést. A vizsgálat adatai szerint a hónap elején egy másik ápoltat bántalmazott. Akkor nem keletkezett sérülés, az ügyben most garázdaság gyanújával indított eljárást a rendőrség. Az eddigi tanúkihallgatások alapján feltehető, hogy további bűncselekményekre is fény derülhet még.

A cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló, korábban emberölés miatt is büntetett férfit a Mátészalkai Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. Az eljárást elmeszakértő bevonásával folytatják.