Több millió néző előtt énekelt Beke Éva

Beke ÉvaA lengyel Carpathia Fesztivál idén az eddigieknél is nagyobb szabású volt, hiszen élőben közvetítette a showt Lengyelország második legnézettebb televízió adója. A nyíregyházi Beke Éva mellett két eurovíziós énekes is szerepelt.
 

De képviseltette magát Norvégia, Nagy- Britannia, Szlovákia, Románia, Izrael, Moldova, Csehország, Ukrajna, Lengyelország, Litvánia, Törökország, Spanyolország és Málta is. 

Magyarország színeiben a nyíregyházi Beke Éva egyik saját dalát, a Let me try-t énekelte angolul. Nem volt könnyű már eddig sem eljutni, hiszen ahhoz, hogy valaki részt vehessen a nagyszabású shown, egy előválogatáson kellett átesnie a daloknak, ahol 400 versenyző közül választották ki a résztvevőket.

„Eredeti terv szerint motoros felvonuláson kellett volna vinnünk a magyar zászlót végig a városon, amitől megmondom őszintén, jobban féltem, mint magától az énekléstől, de mivel esős volt az idő, így ez elmaradt. A dalom nemzetköziségét még fokozza, hogy négy lengyel vokalista lányt kértem meg és tanítottam be nekik két nap alatt az általam kitalált vokálokat a dalomhoz, akik nagy örömmel és profin segítettek.

Nagyon nagy élmény volt, hogy egy ilyen óriási színpadon egy ilyen hihetetlen jó élő  zenekarral, látványos show-ban énekelhettem el a saját dalomat.

 

Beke Éva

A lengyel szervezők visszavárnak jövőre is, de emellett egy máltai fesztiválszervezőtől is meghívást kaptam az általa szervezett fesztiválra.

Nagyon örülök a külföldi elismerésnek, de nagyon szeretném, ha itthon is minél többen megismernék a dalaimat, és velük együtt engem.”- közölte a nyíregyházi énekesnő, akinek hamarosan elkészül első videoklipje is. 

További információk és fellépések időpontja a www.bekeeva.hu oldalon

Fotó: Magyar Beáta