Más kontójára költekezett - Kisvárda

rendőrségHónapokig tartó nyomozást követően vett őrizetbe augusztus 10-én a Kisvárdai Rendőrkapitányság egy 33 éves tiszakanyári lakost.

A megalapozott gyanú szerint a férfi eddig ismeretlen körülmények között megszerezte egy fiatalember személyi igazolványát és más okmányait, melyeket felhasználva összesen mintegy ötmillió forint értékben költekezett. A csaló kihasználta, hogy hasonlított az iratok eredeti tulajdonosára, és áruhiteleket felvéve vásárolt műszaki cikkeket, mobiltelefonokat, bútorokat szerte az országban. Kikölcsönzött egy csaknem hárommillió forint értékű kisteherautót is, melyet nem vitt vissza – ezt azóta is körözi a hatóság. Az álnevet használó férfi bankszámlát is nyitott, egy pénzintézet ügyintézője ellen pedig még panaszt is tett, mert elutasították hitelkártya kérelmét.

Az elkövetőt segítette, hogy a sértett csak akkor tett feljelentést, amikor az első hitelfelvételről értesítést kapott, noha iratai hetekkel, hónapokkal korábban eltűnhettek.

A férfi ellen más hatóságoknál csalás, okirat-hamisítás és egyéb bűncselekmények miatt folynak eljárások, a jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyomozó Kisvárdai Rendőrkapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatását.