Nyírpazonyi Új Kenyér Fesztivál 2011

Újkenyér fesztiválAz egyik legszentebb nemzeti ünnepünk augusztus 20. Ilyenkor tisztelgünk Szent István királyunk munkássága előtt, ekkor adunk hálát a kereszténység térhódításának hazánkban, valamint 1949 óta az új kenyér ünnepeként is számon tartjuk ezt a neves napot. Ám mára, nem pusztán szent ünnepünk, ennél sokkal többet jelent. Élménydús kikapcsolódást, a családunkkal és a barátainkkal együttöltött időt is magába foglalja.

Éppem ezért a már... hagyományossá vált ünnepi megemlékezés, istentisztelet, és kenyér szentelés mellett, idén is a fellépők névsorát ékesíti a Színi Károly ÁMK tehetséges fiatal művészeinek produkciója (énekkar, mazsorett csoport, Gyöngy Néptánccsoport, és a Dancing Angels tánccsoport), a sényői DanceSing táncegyüttes, valamint idén is lesz hastánc bemutató, és a községünk páratlan hölgykoszorúja a Nyírpazonyi Nők Klubja is ünnepi produkcióval készül.

Idén minden korosztályra gondoltunk. A Nyírpazonyi Új Kenyér Fesztivál sztárvendége Solymos Tóni, aki minden bizonnyal nosztalgikus élményeket okoz a legnagyobb slágereivel. A gyermekek is el lesznek kényeztetve. A Gombóc együttes zenés, táncos produkciója után a Burattino bábszínház előadását láthatják a nagyszínpadon. Mindezek mellett a kitelepült alapítványok (Talentum, Gyermekjólét) arcfestét, hennázást, és gyöngyfűzést ajánlanak a legkisebbek figyelmébe, a MustárFM önkéntes stábja pedig meseolvasással, rajz, ügyességi és egyéb vetélkedőkkel készül a kisemberek szórakoztatására. A titkos fegyverünk pedig egy lufihajtogató bohóc.

Természetesen az ifjúságnak is szeretnénk felkelteni az érdeklődését. Erre a StreetFighter (extrém motoros bemutató) show a biztos siker záloga. A nap folyamán fellép a Dumaszínház egyik közkedvelt sztárja Beliczai Balázs, de itt lesz velünk a legnagyobb slágerekkel Zentai Edit és zenekara a Gagarin Tours, valamint a népzene újraértelmezésével, súlyos gitárszólókkal, és vicces rapbetétekkel a Folk Fusion Band. Az este is különleges lesz, hiszen Kocsis Janika, Szabadnak születtem című korongjának lemezbemutató koncertje lesz hallható, és végül ugyancsak az úriemberrel egészen éjfélig utcabál zárja a fesztivált.
Az est megkoronázása pedig a varázslatos élményekkel, látványvilággal kecsegtető tűzijáték lesz.

Aki szeretné magát megmérettetni annak biztosítjuk a lehetőséget: főzőversenyt, és karaoke versenyt is rendezünk, ám aki a bográcsoktól és a mikrofonoktól inkább távol tartaná magát bátran kipróbálhatja a Pétanque névre hallgató francia labdajátékot is.

A rendezvény veterán motoros felvonulással kezdődik, mely Kabalásról indul és Nyírpazony főterén ér véget. A parádét egy orosz gyártmányú Ural oldalkocsis motor vezeti majd, magyar zászlóval, nyomában pedig az 1960-1970-es évekből származó gyöngyszemeket csodálhatunk meg. A fesztivál helyszínén pedig 1930-1950-es évjáratú járgányokat lehet majd megtekinteni egy kisebb kiállítás keretein belül. A motorok tesztelésére is lesz lehetőség, csak kérni kell az öreg motorosokat.

A Nyírpazonyi Új Kenyér Fesztivál frissen sűlt, illatozó kenyér nélkül nem lenne az igazi, így az egész nap folyamán kemencében sütjük a jó parasztkenyeret, és kenyérlángost. Ha már az ételeknél tartunk, abban sem lesz hiány, az érdeklődő vendégsereg 11:30 és 14:00 között elfogyaszthat egy tányér finom bográcsgulyást, a délután folyamán az árusoktól pedig lángost, gyrost, hamburgert, hurkát, kolbászt, hot dog-ot lehet vásárolni, de a vattacukros és a fagyis sem marad otthon. A finom ételeket pedig a Sajanska jóvoltából, minőségi ásványvízzel kísérhetik.
 

Nyírpazonyi Újkenyér fesztivál


A Nyírpazonyi Új Kenyér Fesztivál főszervezője: Nyírpazony Község Önkormányzata

Szervezés/Sajtó/Információk
Naményi Tímea 0620-223-91-42
Oprics Anett 0620-571-75-23

Programok:

07:45 - Veterán motoros felvonulás

09:00 - Zenés megnyitó
1; Ünnepi beszéd
2; Ökomenikus istentisztelet
3; Kenyér szentelés
4; Próza - Szakács Barbara
- Apagyiné Olasz Sára
5; mazsorett

10:00 - Gombóc együttes

10:45 - - Szini Károly ÁMK
1; Énekkar
2; Gyöngy Néptánccsoport
3; Dancing Angel's tánccsoport

11:20 - Hastánc bemutató

12:30 - Burattino Bábszínház előadása

13:00 - A főzőverseny eredmény hirdetése

13:20 - Sényői DanceSing

14:00 - Solymos Tóni

14:50 - Nyírpazonyi Nők Klubja

15:25 - Karaoke verseny

16:00 - Dumaszínház: Beliczai Balázs

16:45 - Streetfighter Show

17:20 - A vetélkedők eredmény hirdetés

17:30 - Zentai Edit és a Gagarin Tours

19:00 - Folk Fusion Band

20:00 - Kocsis Janika - Szabadnak születtem lemezbemutató konert

21:00 - Utcabál Kocsis Janikával

Ebéd: 11:30 - 14:00 között az óvoda ebédlőjében
Tűzijáték: 21:00 a focipályánál
A Streetfighter Show helyszíne: Árpád utca (a felvonulási útvonalról pár napon belül tájékoztatást adunk)

Kitelepült szervek:

Gyermekjólét
Talentum

Arcestés, henna, gyöngyfűzés

Sajanska ásványvíz
Karikatúra készítése
Tűzoltóság
Mentők


Gyermek programok:

rajzverseny
ügyességi verseny
meseolvasás
vetélkedő
Bohóc
ugrálóvár