Teljes útlezárás és forgalmi rend változás Nyíregyházán

NyíregyházaAz Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata között létrejött „A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán”jelű projekt keretében történik a belvárosi utak szabályozása, átépítése valamint az akcióterület és a város kerékpáros forgalmi kapcsolatának megteremtése.

A közlekedési létesítmények korszerűsítése, fejlesztése és az új közlekedési létesítmények építése során valósul meg az Egyház - Síp utca átépítése és a Mártírok tere kialakítása, továbbá a Bercsényi utca rekonstrukciója.

Az útépítési munkákhoz kapcsolódóan az Egyház utca újonnan kiépített két sávjának aszfaltozási munkáit követően a meglévő két sáv végleges aszfaltozását végzi a kivitelező teljes útlezárás mellett 2011. augusztus 3-20-ig, annak érdekében, hogy a nyárvégi rendezvényszezon, valamint az iskolakezdés idején már az új forgalmi rend szerint, közlekedhessenek az autósok. Augusztus 3-20-ig forgalmi rend változásra, terelésekre kell számítani a Vay Ádám körút – Egyház utca – Bethlen Gábor utca közötti szakaszokon:

    * A Kossuth utca felől érkezők csak egy sávban tudnak egyenesen tovább haladni a Síp utcára,
    * A Bethlen Gábor utca felől érkezők az új útra, hajthatnak be és a Kelet Áruháznál csak egy sávból tudnak a Kossuth, illetve Rákóczi utcák felé tovább haladni,
    * Az autóbusszal közlekedők részére az Egyház utca- Szent Miklós téri autóbusz megálló áthelyezésre kerül az újonnan épített Egyház utcai részre, a megállóból a gyalogos közlekedést az útépítési munkáktól függően biztosítja a kivitelező.

 
A torlódások elkerülése érdekében, kérjük valamennyi közlekedő megértését, illetve lehetőség szerint a fenti időpontban az adott útszakasz elkerülését.
 

Megköszönve a lakosság és az autósok türelmét, kérjük a közlekedési lámpa, a közúti táblák  és jelzések figyelembe vételét!