Dalolj együtt a Magyar Dal Fővárosával, Nyíregyházával!

Magyar dal napjaNyíregyháza 2011-ben elnyerte a Magyar Dal Fővárosa címet. A Magyar Dal Napja nyíregyházi szervező csapata által közzétett felhívásra az ország minden részéről és a határon túlról is számos település, közösség illetve személy csatlakozott.

 Nyíregyházán szeptember 11-én este 20 órakor kis időre valamennyi színpadon félbeszakadnak a koncertek és mindenhol együtt énekli a tömeg  a „Tavaszi szél vizet áraszt” kezdetű népdalt.

Ugyanebben az időpontban énekelnek majd a felhíváshoz csatlakozók az ország számos pontján, de jelentkeztek Romániában, Ukrajnában, Horvátországban, Szlovákiában, Spanyolországban, Portugáliában, Hollandiában élő magyarok is.

Az éneklő közösségek lehetőség szerint kamerával rögzítik majd az eseményeket és feltöltik a  www.youtube.com internetes oldalra, hogy mindenki láthassa azokat. A legjobb kisfilmeket díjazzák!

Aki élőben szeretné figyelemmel kísérni a Nyíregyházán történő eseményeket, az kattintson szeptember 11-én a nyiregyhazitv.hu weboldalra.

A szervezők még várják további csatlakozók jelentkezését!

 

Felhívás   

„Nyíregyházával dalol az ország”  

 

Nyíregyháza 2011-ben elnyerte a Magyar Dal Fővárosa címet. Az idei évben a Magyar Dal ünnepe kapcsán arra kérjük Magyarország valamennyi kis és nagy települését, a határon túli magyar közösségeket, hogy csatlakozzanak a „Nyíregyházával dalol az ország” – elnevezésű kezdeményezéshez.  

Ha szeretik a magyar dalt és szeretnek közösségben énekelni, s ha felkeltette érdeklődésüket a Felhívásunk, ne habozzanak, csatlakozzanak hozzánk!  

Énekeljük el közösen 2011. szeptember 11-én, este pontban 20 órakor a mindenki által jól ismert „Tavaszi szél vizet áraszt” kezdetű népdalt!

Énekeljen együtt néhány percig sok-sok magyar, legyen bárhol az országban vagy éljen a világ bármely szegletében! 

Ha úgy döntöttek, hogy velünk együtt dalolnak és erről felvétel is készül, osszák meg a nagyvilággal! Írják meg nekünk saját produkciójuk elérhetőségét – a legeredetibb felvételeket díjazzuk!  

Alkossunk egy nagy, éneklő magyar közösséget, daloljunk együtt a Magyar Dal Napján! 

A „Tavaszi szél vizet áraszt”  – zengjen országszerte, hadd, hallják a határokon túl, Európában és az egész világon!

Kérjük, hogy csatlakozási szándékukat jelezzék a sajtoszolgalat@nyiregyhaza.hu e-mail címen.

További információ: www.magyardalfovarosa.hu 
 
 

Magyar Dal Napja

Már csatlakoztak:

Csongrád Megyei Önkormányzat

Erdőkertes Község, az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár szervezésében csatlakozik a „Nyíregyházával dalol az ország” elnevezésű kezdeményezéshez.

„A Kozárdért Alapítvány szervezésében jelentkezünk  a Nyíregyházával Dalol az ország elnevezésű kezdeményezéshez. Kozárd egy kicsiny falu Nógrád megye közepén. Alig 180 fős lakosa kíván együtt dalolni az országgal.”

”Csatlakozunk a szeptember 11-i együtt énekléshez. Monoron és környékén szervezzük az eseményt.”

Zagyvarékas. „Örömmel vettük kezdeményezésüket, melyhez csatlakozni szeretnénk.”

„A Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. jelzi, hogy a  Magyar Dal ünnepe kapcsán Makó városa  nevében csatlakozik "Nyíregyházával dalol az ország" - elnevezésű kezdeményezéshez. Helyszín: Hagymaház előtti dísztér.” 

„Kékcse település örömmel csatlakozik a "Nyíregyházával dalol az ország" elnevezésű kezdeményezéshez, igen nagy létszámmal. 2011. szeptember 11-én este pontban 20 órakor együtt énekelünk egy nagy magyar közösséggel, megyénk, megyeszékhelyünk, és Kékcse sikeréért. Egy helyszínen fogunk énekelni, a csodálatos Szent Erzsébet parkban. Egy éve készült, gyönyörű domboldal, ahonnan egyszerre látjuk a Tokaji hegyet, a Zempléni középhegység és a Kárpátok vonulatait. 500 és 1000 fő között leszünk.”

Tiszaszőlős. „Nagy örömmel olvastuk felhívásukat a Magyar Dal Napjához kapcsolódóan. Tiszaszőlős egy alig 1600 főt számláló település Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Tisza bal partján. A 2011. szeptember 11-re tervezett éneklő magyar közösségnek mi is tagjai szeretnénk lenni, csatlakozni kívánunk megmozdulásukhoz.”

Máriapócs. Helyszín Máriapócs főtere  

Hajdúsámson. „Ezúton jelezzük csatlakozási szándékunkat.”

„Ezúton szeretném jelezni Önnek Dunaújváros Megyei Jogú Város csatlakozási szándékát, a Magyar Dal napja alkalmából elindított kezdeményezésükhöz.”

Eger

Salgótarján

Mende. „A mendei művelődési ház szervezésében mi is csatlakozunk ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez… de este nyolckor a mendeiek közössége is együtt dalol majd Önökkel, az Országgal!”

Túristvándi

Nyírvasvári

„Örömmel csatlakozom kezdeményezésükhöz és szeptember 11-én este nyolc órakor biztosan elénekelem itt a hollandiai Haarlemben a "Tavaszi szél vizet áraszt" kezdetű gyönyörű dalt. Hogyisne tenném ezt meg, hiszen ezen a napon ünnepeljük a feleségemmel a 18-ik házassági évfordulónkat és ezt a dalt 18 évvel ezelőtt is elénekeltük a lakodalmunkon.”
Üdvözlettel: Bodnár Imre 

Csatlakoznak Nyíregyházához

Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet Baráti Társasága szervezésében

Pozsonyi Magyar Nagykövetség szervezésében Szlovákiában

Liszaboni Magyar Nagykövetség szervezésében „Magyarok Portugáliában”

Barcelona, Spanyolország  – magyar közösség

Szatmárnémeti

Erdély, Kolozs község

Felvidék, Nagykapos

Beregszász, Főiskola

Kolozsvár, Dalos Szövetség

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat