Életminőséget javíthatnak az új sebészeti eljárások

Jósa KórházA Jósa András Oktatókórház sebészeinek élőben van lehetőségük a világ egyik legnevesebb sebészprofesszorától tanulni a vastag és végbélrák  új műtéti technikáit.

Sajnos hazánkban és megyénkben is gyakoriak a vastagbél daganatos betegségei, melyek gyakran elhanyagolt állapotban, későn felismerve kerülnek műtétre. A bemutató műtét során a Sebészeti Osztály orvosai asszisztálnak, lehetőséget kapva ezzel arra, hogy a világ egyik elsőszámú végbélsebészének munkáját testközelből figyelve, a saját műtéti technikájukat javítva, a  régió lakosai számára is biztosítani tudják a legmagasabb szintű műtéti ellátást.

A Magyar Koloproktológus Társaság 2011 szeptember 7-9. között rendezi következő éves továbbképző kongresszusát 7th East-West Colorectal Days címmel. A kongresszus fővédnöke Dr. Kiss Zoltán Tamás az Egészségügyi Holding vezérigazgatója, fő szervezője Dr. Bartha Iván főorvos , a Mátészalkai Területi Kórház Nonprofit Kft sebészeti osztályának osztályvezetője, a Magyar Koloproktológus Társaság elnöke.

Kongresszus előtti programként Bill Heald professzor( Anglia)  2011.09.05-én Nyíregyházára látogat, ahol JAON Kft. Sebészeti osztály közreműködésével bemutató műtétet végez. Ezen műtét rögzített képanyagát felhasználja másnapi előadása során.

Nagyon nagy megtiszteltetés a Jósa András Oktatókórház számára, hogy Haeld professzor látogatást tesz intézményünkben, hiszen a világon nincs olyan sebész aki ne ismerné Bill Heald nevét. A professzornak jelentős érdemei vannak a vastag és végbélrák műtéti  kezelésében, különös tekintettel a végbélrák speciális műtéti kiterjesztésében.