Népmese Napja a nyíregyházi könyvtárban

könyvtárSzeptember 30-át a nagy meseíró, Benedek Elek születésnapja iránti tisztelgésként a Magyar Olvasástársaság 2005-ben a Népmese Napjának nyilvánította.  A Népmese Napján a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkörnyvtárában is megrendezik.


Kedves Meseszerető  Gyerekek és Felnőttek!

2011. szeptember 30-án (pénteken) 9:00-tól 18:00 óráig  mesemondó- és felolvasónapot rendezünk magyar és más népek népmeséiből. 

A rendezvényt megnyitja és az első mesét elmondja: Lipták Lajos, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága elnöke .

Idén már hetedik alkalommal szervezzük programunkat, melyre várunk minden mesélni szerető gyereket, szülőt és nagyszülőt, óvodás és iskolás csoportot, főiskolást, pedagógust, közéleti személyt, intézményvezetőt, művészt, sportolót; mindenkit, aki szívesen vállalkozik arra, hogy felolvassa vagy elmondja legkedvesebb népmeséjét.

Célunk, hogy ezen a napon minél több népmesét mondjunk és hallgassunk! A mesemondás vagy felolvasás időtartama - egyéni részvétel és csoportok esetén is - maximum 3 perc mesénként. A felolvasásra vagy elmondásra kerülő mesék a magyar népmesekincsből és más népek népmeséiből választhatók!

A mesemondásra az előzetes jelentkezéseket 2011. szeptember 28-ig várjuk!

Címünk: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára.
 (Nyíregyháza, Szabadság tér 2. Tel.: 42/598-881)

A felolvasás napján, a helyszínen is lehet jelentkezni mesemondásra!