A nyíregyházi Hulladék-kommandó 2011-es akciója

NyíregyházaNyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának kezdeményezésére a Közterület-felügyelet, Rendőrség, Nyíregyháza Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Nonprofit KFT, a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft., Polgárőr Egyesületek, és E-Misszió Természetvédelmi Egyesület részvételével az előző évekhez hasonlóan 2011. évben is működteti a „Hulladék-kommandót”.   

Idei utolsó ellenőrzését szeptember 6-án 9,00 órától tartja Császárszállás és Rozsrét területeken. 

Ez idáig a Hulladék-kommandóban az ellenőrzések során összesen 8 alkalommal 53 fő 212 munkaórában vett részt. A résztvevő szervezetek a delegált kollégáik részére saját munkaidő keretük terhére biztosították a kommandóban való részvételt. 

Az ellenőrzések alkalmával összesen 20 intézkedés történt, ezen folyamatban lévő ügyek még nem kerültek lezárásra.

Elsődleges cél volt a figyelem felhívás, főleg külterületeken fokozott hatósági jelenlét biztosítása, az illegális szemetet elhelyezők elrettentése. A kitűzött cél megvalósult, az érintett területeken lakói felfigyeltek tevékenységünkre. 

Jelentősen csökkent a szemétlerakók száma, ugyanakkor a meglévőkben a szemét tulajdonoságnak beazonosítására szolgáló adat szinte teljes egészében eltűnt.

A közterület-felügyelet kezdeményezésére a Hulladék-kommandó munkájának lezárására, szeptember 8-án 8,00 órakor illegális szemétlerakó helyek feltakarítására kerül sor a Huszár lakótelepen, és a Tüzér utca térségében.

A kezdeményezéshez csatlakozott a NYÍRVV. Nonprofit KFT., akik biztosítják a szemét feltakarításhoz szükséges gépi eszközöket, és embereket, a Térségi Hulladékgazdálkodási kft., akik vállalták, hogy az így összegyűjtött szemetet átveszik, ártalmatlanítják. A szemét összegyűjtésében segítenek az ott lakók, és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat aktivistái is. 

Nyíregyháza, 2011. szeptember 5.

                                                Tóth Géza

                                             Felügyelet-vezető