Összefogás az esélyegyenlőségért a Nyíregyházi Főiskolán

Nyíregyházi főiskolaEgyüttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Főiskola és a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egyesülete.  A mozgásfogyatékossággal élő hallgatóknak a főiskolán való életvitelét, tanulását elősegítő dokumentumot Balogh Zoltánné egyesületi elnök és prof. Dr. Jánosi Zoltán rektor írta alá.

Többek között az együttműködő  felek kölcsönös tájékoztatást és segítségnyújtást vállalnak a szakmai képzés, valamint a mozgásfogyatékossággal élő, tanulók, hallgatók támogatásában a tanulmányi területen, a tudományos munkában, illetve a pályázatokkal kapcsolatosan. Az esélyegyenlőségi iroda támogatást, tájékoztatást nyújt az Egyesület tagjainak a felsőoktatás, és más továbbtanulási, képzési lehetőségekről.

– Az együttműködést az is motiválja, hogy a főiskolán jelenleg több mint 130 olyan hallgatónk van, akik valamilyen mozgásszervi fogyatékossággal élnek. A számuk évről-évre nő. Főiskolánknak országosan is híre van, és elismert, hogy már eddig is számos dolgot megvalósítottunk az érintett hallgatók zavarmentes oktatásának érdekében.. Rendelkezünk akadálymentes épületekkel, rehabilitációs tornateremmel és kollégiummal is, és folyamatosan pályázunk a mégjobb körülmények megteremtése érdekében–, fűzte hozzá a rektor.