Okostojás kampány Nyíregyházán is

A Haszonállatok világnapja alkalmából Okostojás, az embernagyságú rózsaszín tojótyúk, végigkorzózik Nyíregyháza belvárosán, hogy felhívja a figyelmet ketreces fajtársai sanyarú sorsára. 

Időpont: 2011. október 11. 14:00 – 16:00 h
Helyszín: Nyíregyháza, Korzó bevásárlóközpont

A korzózás célja, hogy látványos formában az utca emberét is felvilágosítsuk a tojásokon szereplő kódok jelentéséről.  

Az Okostojás kampány a Welfarm Alapítvány első kampánya, amely a vásárlók figyelmét arra hívja fel, hogy fogyasztói szokásaik etikai szempontokat is magukba foglalnak.

A helyszínen sétáló tojótyúk neve Okostojás, a kampány kabalafigurája, aki egy személyben a tojótyúkok szószólója is. Okostojás egy tapasztalt nyugdíjas (azaz, letojt) tojótyúk, aki okos tanácsokat ad a tojótyúktartásról. A jelmez maga egy szuperhősnőt jelképez, aki a ketrecekből kiszabadítja a fiatal kolleginákat. 

A Welfarm Alapítvány fő célkitűzése egy olyan, fenntartható mezőgazdaságon alapuló társadalom kialakítása, amely egyszerre tartja tiszteletben a környezetet, az emberi egészséget, és az állatok jólétét. Ennek elérése érdekében támogatja a gazdasági állatok jólétének növelését szolgáló törekvéseket az állatok nevelése, tenyésztése, szállítása és levágása során.