Tokaji lány világbajnokot vert Taskentben

Alig egy héttel az olaszországi K-1 győzelme után újra nagyot alakított Éltető Daniella. A tokaji lány nem ült Európa-bajnoki babérjain, hanem gyorsan megnyerte a muay thai világbajnokságot is Üzbegisztánban.

Idén már többször is volt alkalma megismerni a nemzetközi küzdősport mezőnynek Éltető Daniella ütéseit és rúgásait. A tokaji lány ezúttal az üzbegisztáni muay thai világbajnokságon lépett ringbe, és újra diadalmaskodott a juniorok között!
Dani ellenfele a tőle két évvel idősebb, kétszeres thai boksz világbajnok Anastasia Vasilieva volt, de a pár kilóval nehezebb ellenfél sem jelentett akadályt a magyar amazonnak és a harmadik menet elején padlóra küldte őt.

- Örülök, hogy kiütéssel sikerült nyernem. Mert azt ígértem korábban, hogy ha tehetem, akkor bebizonyítom, hogy a lányok is képesek leütni ellenfelüket. Az, hogy az orosz ellenfél már kétszer nyert vébét Bangkokban és többszörös Európa Bajnok, plusz egy súlykategóriával fentebb mérlegelt nem bizonytalanított el, sőt még motiváltabbá tett. Kihívás volt egy muay világbajnokkal tétmeccset vívni, meg kellett oldanom, nyerni akartam és így is léptem a szorítóba. Boldog vagyok hogy újra sikerült - mondta Daniella, aki tavaszi muay EB címe mellé most a világbajnoki trófeát is megnyerte.

Kiváltképp fontos ez az eredmény a hazai thai bokszban, hiszen egyedüli magyarként szerzett - most már duplán - aranyérmet az IFMA szervezett égisze alatt a tokaji lány.

 

Éltető Daniella persze csak pár nap pihenőt kapott a verseny után, de azt mondta, nem is tudna hetekig pihenni.
- Hiányozna, ha nem mehetnék újra edzeni. Folytatom tehát az alapozást és gyakorlom a technikát újra és újra. Nem szeretnék soha vereséget szenvedni azért, mert nem készültem fel vagy nem edzettem rendesen. Láttam és tudom, hogy mindenkitől van jobb, de ha becsülettel végzem a munkát, akkor még több meccset nyerhetek és a felnőttek között is bajnok lehetek. Köszönöm a segítséget Rehák Györgynek és Pokorádi Balázsnak - tette hozzá Daniella.

A tokaji lány mellett Habash Antoine képviselte hazánkat a harcosok közt Taskentben. A tehetséges fiatal a tizenhatos tábláról svéd ellenfelét magabiztosan legyőzve került a nyolc közé, de ott szoros meccsen kikapott kirgiz ellenfelétől és nem sikerült az elődöntőbe jutni. Bíróként Pokorádi Balázs volt jelen az eseményen, a kis magyar csapatot Rehák György edző segítette.