Mindenki egyedül hal meg - kiállítás a Mustárházban

mustrház Nagy Tibor Grosso képei láthatóak 2011. november 10-től a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában az „Everybody dies alone” elnevezésű kiállításon. A tárlatot októberben Kassán szemlélhették meg az érdeklődők, novemberben pedig a nyíregyházi közönség találkozhat az elgondolkodtató művekkel. 

 

 A kassai alkotó, Nagy Tibor Grosso így írt képeiről: „A realitás formálása, a realitás kérdőre vonása mindig, folyamatosan foglalkoztat. A megfoghatatlan, láthatatlan de mégis állandó jelenlétét és annak megjelenítését keresem. Ez a gondolat, ez az érzés láthatatlan, de az életünk folyamán minden pillanatunkban jelen van. Akár tetszik, akár nem.

Lépnünk és tennünk kell, hogy értéket adjunk s teremtsünk. Minden pillanatot az életünkben értékelni kell, minden mozzanatot megragadni, hogy igazán tudjunk élni. A film negatívja lappangó képet ad a realitásunkról, legalábbis amit realitásnak érzékelünk. A modifikált filmek (negatívok) képét a valóság modifikálásának lehetőségével igyekszem ébren tartani a nézőben, hogy ez a gondolat folyton ránk van bízva, mennyire hiszünk a szemünknek és hogyan használjuk az agyunkban a természetesen táplálható varázsgombot – vagyis a lehetőséget ezt megélni.

A felfogása és elfogadása a gondolatnak - „Everybody dies alone“ -, arra sarkaljon bennünket, hogy együtt, közösen éljük meg értékekkel teli életünket. Benne van a lehetőség, csak rajtunk múlik, hogy észrevegyük.” 

A kiállítás egy hónapon át ingyenesen tekinthető meg Nyíregyházán, a Szent István utca 20. alatt. 


A tárlat az ENPI Cross-border Cooperation Programme támogatásával valósul meg.