Péntektól Nyíregyházán gyűjt a MikulásGyár!

2011 decemberében hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Európa egyik legismertebb és legelismertebb karitatív rendezvénye, a MikulásGyár, amely tavaly 161.000 rászorulónak tette szebbé karácsonyát, ez mintegy 15.500 doboznyi adományt jelent. 

 Idén Budapesten 3 plázában,  a Felvonulási téri főhelyszínen, az ország minden postáján (térítésmentesen) és 11 nagyváros plázájában is leadhatók a rászorultaknak szánt adományok, Megyénkben a Nyír Plazában működik az ország legnagyobb karitatív rendezvényének kihelyezett csomagolóüzeme – nyilatkozta Zsolnai Endre, a MikulásGyár főszervezője.

A plazákban, így a Nyír Plazában is, kihelyezett gyűjtőponton a MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet vár adományként.

Kiemelten fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így kérjük, amennyiben lehetőség van rá, a látogatók hozzanak minél több konzervet, tésztát, rizst, lisztet, cukrot. A MikulásGyár nagyon szívesen fogad használt játékokat, könyveket is, ám arra kérjük az adományozókat, hogy olyan játékokat, könyveket hozzanak, amelyeket önmaguk és gyermekük is szívesen fogadna. Az ajándékokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is hozhatják – közölte a jótékonysági akció főszervezője.