Dinnyés József koncert a nyíregyházi börtönben

Dinnyés József 2012. január 31-én 14:30 órakor koncertet ad a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés végrehajtási Intézetben. (4401 Nyíregyháza, Bujtos u. 5.)
 

A zeneszerző, énekes-gitáros Vízkereszt napjától, (2012.január 6-tól) negyven napon át, több mint harminc helyszínen magyarországi büntetés-végrehajtási intézetekben mutatja be"Vízkereszt után" című műsorát. A művész magyar költők megzenésített verseivel és Dávid király zsoltáraival igyekszik a fogva tartottaknak elvinni a nem szűkkeblűen értelmezett Evangélium üzenetét, tanítását, szépségét és vigasztaló derűjét.

 
A gitáros-énekes előadóművész több mint négy évtizedes pályája során mindig fontosnak tartotta a társadalom perifériáin élők, a fizikai vagy lelki rabságban szenvedők megszólítását: a Magyar Testvéri Börtöntársaság művész tagjaként évek óta vállal fellépést fővárosi és vidéki büntetés-végrehajtási intézetekben is. Mostani negyvennapos turnéja a hazai börtön-missziós szolgálat folytatása.
 
Dinnyés József a börtönkoncertek után a legtöbb településen a helyi egyházközösségek tagjaival beszélget benti tapasztalatairól és arról, hogy miként tudna a civil társadalom segíteni a szabadulás utáni beilleszkedésben vagy a megelőzésben. Az 1992 végén alakult Magyar Testvéri Börtöntársaság felekezetközi szervezet, tagjai keresztyén emberek, akik vallják, hogy Jézus Krisztus az, aki a " megrepedt nádat nem töri el.”