Indul a TDM szervezet újabb projektje

 Sikeresen pályázott és az Észak-alföldi régióban egyedüliként nyert a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetek továbbfejlesztését célzó ÉAOP-2.1.3.11-2011-0001 számú pályázatán.

 

„A nyíregyházi székhelyű TDMSZ továbbfejlesztése a turisztikai desztináció versenyképességének növelésére” című pályázat eredményeként a Nonprofit Kft. részére 42.348.215 forint összegű támogatást ítéltek oda. A megvalósításhoz Nyíregyháza önkormányzata 7 473214 Ft önrészt biztosított.
 
Az elnyert pályázatnak köszönhetően többek között felújításra kerül  és látogathatóvá válik Sóstógyógyfürdőn az ipari műemlék Víztorony.  Jelen állapotában a felvezető csigalépcsőn nem lehet felmenni a toronyba, holott erre igény mutatkozik az ide látogató turisták körében. 2012.január 1-től a TDM szervezet átvette a Víztoronyban található Tourinform iroda működtetését és új szolgáltatásként kínálja annak megtekintését.
 
A rendelkezésre álló összegből megújul Nagykállóban a harangodi információs pavilon, turisztikai tájékoztató táblák kerülnek kihelyezésre valamennyi TDM településen: Nyíregyházán, Nyírbátorban, Máriapócson, Nagykállóban és Apagyon.
 
Hiánypótló  a Tour Guide rendszer bevezetése: a korszerű technikát alkalmazó interaktív útikönyv és audioguide, egy navigációs rendszer alapú termék, amely a magyar nyelvű vezetés mellett két idegen nyelven is igénybe vehető lesz a turisták számára.
 
A szakmai tudás megújítása és fejlesztése érdekében Országos TDM konferencia megrendezésére és a TDM tagok számára belföldi tanulmányút lebonyolítására is lehetőség nyílik.
 
Ebben a pályázatban is, csak úgy, mint az elsőben nagy hangsúlyt kap a marketingkommunikációs tevékenység: a desztinációt bemutató többnyelvű DVD kisfilm készítése, utazás kiállításokon való részvétel, TV reklámok, bel és külföldi study tourok fogadása és belföldi óriásplakát médiakampány szervezése - tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, TDM menedzser.