Mire figyeljünk a "kutyahidegben"?

 Az idei tél változatos időjárása nem megszokott fordulatokkal teli. Azonban az enyhe idők ellenére is fel kell készülnie egy felelős állattartónak kedvence megfelelő védelméről, etetéséről, itatásáról, esetleg ruházásáról! 

 

Az Állatbarát Alapítvány Állatotthonában dolgozók ebben, a téli időszakban kiemelten odafigyelnek a kutyaházak épségére, az alom mennyiségére, a mindennapi folyékony halmazállapotú víz meglétére. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minél változatosabb és energiában, kalóriákban dús ételt „felszolgálni” a kutyusoknak. 
 
Tehát, kiemelten kezeljük kutyusunk egészségi állapotának megőrzését a fagyos, téli időjárásban, hiszen nekünk kell arról gondoskodnunk, hogy a házukban jó meleg, a táljukban friss víz, etetéskor langyos, tápanyagban dús (főleg zsír és fehérje) étel várja őket! 
 
A lakásban tartott kedvencek könnyebb helyzetben vannak, azonban kerüljük el a sétáltatás téli veszélyeit! Ha már leesett a hó, eljegesedtek a járdák, az ember, saját maga védelme érdekében különböző(most már környezetbarát) szerekkel felület kezeli a járdákat, utakat. Azonban ezek a szerek nem kímélik négylábú barátunk talppárnáit! Súlyos, fájdalmas sérüléseket okozhat figyelmetlenségünk! A kisebb testű kutyák divatos védelmezője a manapság nagy kedvenccé vált kutyaruha, és kutyacipő. Igaz, hogy hóbortnak tűnnek, de hasznos kellékké válhatnak, ha nem csak a stílus kedvéért, hanem a kutyák védelme érdekében, jó anyagból készült, megfelelő méretű darabokat vásárolunk, vagy készítünk! 
 
A lakosságot arra kérnénk, hogy ha kidobott, magukra hagyott kölyök kutyát/kat észlelnek, fogadják magukhoz egy kis időre, amíg lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk helyet biztosítani nekik! Az e-mailben fogadott fényképes gazdit keresőket pedig a honlapunkon, és különböző internetes portálokon tesszük közzé, hogy minél hamarabb gondoskodó családhoz juthassanak! 
 
 
 
Bővebb információ:  Állatbarát Alapítvány
 
cím: 4400, Nyíregyháza, Csatorna utca 2.
 
tel: 42/ 727-736