Nyílt lapokkal

A "Nyílt lapokkal" cím egy ifjúsági demokrácia projektet takar Csíkszereda, Nagybánya, Pécsvárad és Nyíregyháza városának együttműködésében. A program célja, hogy a felsorolt városokban tevékenykedő civil szervezetek vezetői és fiataljai párbeszédet folytassanak a városok döntéshozóival az ifjúságot leginkább érintő kérdésekben. 

 

A küldöttségek a program részeként Nyíregyháza MJV önkormányzatánál tettek látogatást, a program vitafórumokkal folytatódik.
 
A program négy programhétből áll, melyből minden hetet a résztvevő városok valamelyikében töltenek el a résztvevők, találkozva az adott városok vezetőivel, önkormányzati képviselőivel. Az első programhét házigazdája Pécsvárad volt, a második állomás Nyíregyháza február 06-10. között. A program része február 07-én 10.00-tól a városháza meglátogatása, eszmecsere Kósa Tímea alpolgármester asszonnyal.
 
A projekt alapját az adta, hogy az ifjúságügy kezelése szempontjából négy, speciális jellemzőkkel működő város módszereit, gyakorlatát ismertessék meg egymással a résztvevők, valamint négy, kiválóan működő ifjúsági csoport és a városok döntéshozói között induljon konstruktív diskurzus. A projekt célja nemcsak az, hogy az adott városokban induljon meg a párbeszéd, hanem a városok döntéshozói között is szorosabb kapcsolat alakuljon az ifjúságügyet érintő projektek kidolgozásában.
 
A tartalmas eszmecsere során nemcsak Nyíregyháza életéről kaphattak képet a résztvevők, hanem értékes gondolatok hangzottak el a tekintetben is, hogy a Partiumban, a Székelyföldön illetve a Dunántúlon hogyan gondolkodnak a fiatalok és az ifjúsági szakemberek az ifjúság problémáiról. A következő vendéglátó város a Romániában található Nagybánya lesz március végén.