Tűzifával segít a NYÍRERDŐ Nyíregyházán

 

A mostani, kirívóan hideg időjárás jócskán megviseli az emberek pénztárcáját. Nyíregyházán is sok olyan család van, ahol komoly – esetenként megoldhatatlan – nehézséget okoz a tüzelőanyag árának előteremtése. Számukra jelent segítséget az a tűzifaszállítmány, amely a NYÍRERDŐ Zrt. jóvoltából került a nyíregyházi önkormányzathoz. 
 

 

A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. kiemelten jó kapcsolatot ápol az önkormányzattal és az elmúlt napokban mintegy 450 mázsa kedvezményes árú tűzifát juttatott el a városhoz. Ez az önkormányzat által vásárolt mennyiség megközelítőleg kilencven rászoruló családnak jelent átmenti segítséget a fűtési szezonban. 
 
A tűzifakérelmek száma nem csökkent az elmúlt napokban sem. A tüzelőanyagot az önkormányzat osztja szét a szociális ellátórendszer segítségével, de gyakran a város cégeinek gépjárműveit és munkaerejét is mozgósítják a gyors szállítás érdekében. 
 
Az elmúlt hétvégén Nyíregyházán 13 hajléktalant szállított a Periféria Egyesület által működtetett krízisautó éjjeli menedékhelyre és nappali melegedőbe. Két főt kellett krízisférőhelyen elhelyezni.
 
     A Polgármesteri Hivatal Szociális Osztálya, a Humán-net Alapítvány, a Periféria Egyesület, az Oltalom Szeretetszolgálat, a Joób Olivér Szeretetintézmény, a Szociális Gondozási Központ, a Gyermekjóléti Központ és a NYÍRVV Kft. munkatársai napi munkakapcsolatban állnak egymással, így elmondható hogy Nyíregyházán a tűzifa osztás és a krízishelyzetek kezelése hatékonyan és szakmailag magas színvonalon zajlik. Ennek köszönhetően a városban nem történt haláleset a rendkívüli és hosszantartó hideg időjárás következtében. 
A NYÍRVV Kft. tájékoztatása szerint Nyíregyházán továbbra is folyamatosan dolgoznak az utak járhatóságának javításán, a hórakások elszállításán, a síktalanító anyagok eltakarításán.
 
     A hétvégén a belvárosban megtörtént a Kossuth tér gépi seprése (síktalanító anyag eltávolítása).
 
     A Bujtoson, a Jósavárosban, az Örökösföldön (Szegfű u., Törzs u., Móra F. Ált. Isk., stb.), Malomkerti lakótelepen, és az Északi körúton befejeződött a járdák, gyalogutak szélesítése, hóeltakarítása. Ez mondható el a belvárosi átkelők, (Dózsa Gy. u., Szent I. u., Síp u., Zrínyi sétáló,Széchenyi u., stb) csomópontok szélesítéséről és síktalanításáról is.
 
     Zajlik Sóstófürdő parki sétányainak további seprése, a szelencézés és a parkolók takarítása.
 
     A NYÍRVV Kft. gépei és munkatársai jó ütemben haladnak KGST piac, valamint a Profi parkoló és piac hóeltakarítási és síktalanítási (kis- és nagygéppel) munkálataival.