A konténerbe dobott kiskutyák már jó helyen vannak!

2012. március 3-án, szombaton hajnalban ügyeletes telefonszámunk megcsörrent. Mentős kollégánk fogadta a hívást, a vonal túlsó végén egy aggódó úriember arról panaszkodott, hogy épp egy konténer mellett áll, Nyíregyházán, amiből vészjósló nyüszögések, tompán, halkan hallható sírás hallatszik ki.

 

 
Kollégánk megkérte, hogy nézze meg, mi is lehet a hang forrása. A bejelentő egy izgő-mozgó zsákra lett figyelmes. A helyszínre érve kiderült, hogy a zsákban 3 db, alig 1 hetes kis csöppség várja a segítséget!
 
Azonnal az Állatotthonba szállította őket, ahol a kollégákkal igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy minél hamarabb megfelelő hőmérsékletre felmelegítsük őket. Elő került a forró vizes palack és a melegítő párna. Tejpótlóval, tápszerrel etettük őket.
 
Hirdetésben kértük az állatbarátokat, hogy vagy dajkakutyával, vagy ideiglenes befogadással segítsék munkánkat, és elsősorban a kicsik életben maradásának esélyét!
 
Halász Edit, BUDAPESTI lakos is felfigyelt a 3 apróság történetére, és felajánlotta, hogy 3-4 óránként eteti és befogadja őket addig, amíg nagyobbak, örökbe adhatóak nem lesznek!
 
 
Már csak, a közel 300 km-es szállítást kellett megoldani. Hatalmas szerencsénkre egyik munkatársunk ismerőse Kolostyák Anita, épp az Állatotthonba tartózkodott, és kiderült, hogy vasárnap délelőtt Budapestre lesz útja. Felajánlotta, hogy ő elszállítja a hölgynek a három kiskutyát!
 
Panna, Patrik és Pali így, vasárnap kora délután már Halász Editnél kezdte meg napi 3. táplálkozásukat!
 
Azóta szépen fejlődnek, jó babákhoz méltóan esznek, alszanak, sírnak, ha valami problémájuk van, és nagyon-nagyon aranyosak!
 
Elmondhatatlan hálával tartozunk a két hölgynek, és természetesen minden közreműködőnek, akiknek hála jól vannak a sorsukra hagyott kis csöppségek!
 
Bővebb információk: Állatbarát Alapítvány
cím: 4400, Nyíregyháza, Csatorna utca 2.
tel: 42/ 727-736