Helló Nyíregyháza! – április 27-én a Kossuth téren

Egy egész város fog köszönni és mosolyogni április 27-én, pénteken Nyíregyházán. A turisztikai szezon nyitásakor, a májusi hosszú hétvége előtt egy olyan családi napon vehetnek részt a nyíregyháziak, ahol a figyelem középpontjában a mosolygás, a virágok, a tavasz és az egymásra való odafigyelés áll.

 

Nyíregyháza megmutatja magát, Nyíregyháza egy barátságos város! Nyíregyháza új utakon jár, s többet ad! A nyíregyháziak megint valami újjal robbannak be a köztudatba! A Titok egyszerű! Nyíregyháza egy vidám, barátságos város, ahol az emberek Köszönni Fognak Egymásnak ezen a bizonyos napon. Ezzel nem csak szebbé teszik egymás napját, de egy egész napos virágvásárral és ingyenes parkolással is csábítják az embereket a Helló Nyíregyháza! sokszínű programjaira.
 
A nap csúcsprodukciója
 
A csúcsprodukció egy lufis élőkép lesz, amit április 27-én 12 órakor a városháza előtt a Vasvári Pál Gimnázium 500 diákja segítségével formáznak meg. A város logóját 500 db, színes léggömbbel jelenítik majd meg, amit egy tűzoltó autó 30 méter magasra emelt kosarából rögzít majd egy kamera. A téren megjelenő, előzetes számítások szerint ezer főt meghaladó tömeg és a vasváris diákok egyszerre kiáltják majd, hogy: Helló Nyíregyháza! – és feleresztik az 500 lufit, mint egy üdvözletet a nagyvilágnak.
 
A produkció főpróbája sajtónyilvános! A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak április 26-án 14 órára a Kossuth térre.
 
Egy napos fizetőeszköz
 
Egy napra új fizetőeszközt is bevezetnek Nyíregyházán, a Köszönő- és a Virág Tallérokat, melyekért a felnőttek virágmagokat kapnak, a gyerekek pedig érdekes ügyességi játékokon vehetnek részt.
 
A polgármester arra kéri a városlakókat, hogy vágják ki a Nyíregyházi Naplóban megjelent Virág Tallért és váltsák azt be virágmagokra. Ültesse el mindenki, akinek erre van lehetősége, hogy még vidámabb, még virágosabb legyen Nyíregyháza. A köszönő tallérokért mindenkinek „Köszönnie kell”, de meg lesz a jutalma, hiszen 1-től 6 tallérig ajándékokra, játékokra, vagy akár arcfestésre válthatók a tallérok!
 
Köszönési rekordkísérlet – egyéni nyeremények
 
A nem hivatalos köszönési rekord felállítására is várnak mindenkit. A színpad mellett felállított számláló pillanatnyi állása az egész nap folyamán figyelemmel kísérhető lesz az óriáskivetítőn, a kamerák rögzítik a regisztrált köszönőket, akik közül este néhány szerencsés nyertes ajándékkal térhet haza!
 
S ez nem minden….
 
Ezen a napon az autósok „I Love NYh!” matricát kapnak ajándékba, és a buszsofőrök az utasaikat régi ismerősként üdvözölik majd. A Kossuth téri színpadon délután fellépnek a város népszerű zenekarai, este pedig egy ingyenes élő Neoton Família koncertet láthatnak az érdeklődők, de egyéb látványosságra és meglepetésre is számíthatnak a programra érkezők.
 
A Szabolcsi Koncertfúvós Zenekar csatlakozott a kezdeményezéshez és Tavaszi Fúvósvarázs helyett, idén Helló Nyíregyháza Fúvóskoncerttel köszöntik a fúvószene rajongóit.
 
 
 
 
 
Program
Helló Nyíregyháza! 2012. április 27. Kossuth tér
 
Köszönésért Tallér jár!
Gyűjtse a beváltható Köszönő és Virág Tallérokat!
 
10:00 – 18:00 Köszönési rekordkísérlet a városlakók közreműködésével
Óriáskivetítő – Számlálógép – Nyereménysorsolás
12:00  Helló Nyíregyháza! - lufis üdvözlet a nagyvilágnak
Minden órában cukorágyúlövés!
14:00 A Nyíregyházi Televízió Víg-kend műsora kitelepül a Kossuth térre
14:00 A Nyíregyházi Hölgykoszorú műsora
15:30 Melounge-The Minibar Band koncert
16:15 Szívtiproll koncert
A köszönési rekordkísérlet nyerteseinek sorsolása
18:00 Neoton Família élőkoncert a Kossuth téren
19:00 Helló Nyíregyháza Fúvóskoncert, Szabolcsi Koncertfúvós Zenekar a Váci Mihály Kulturális Központban
 
Egész napos virágvásár a Kossuth téren
Az autóbuszokon „Köszönő sofőrök”
Ne feledje! Április 27-én a város egész területén ingyen parkolhat!
 
Köszönő Tallér beváltó helyek:
Óriás playstation és kinect; szivacs- és logikai játékok; arcfestés; ugrálóvár;    lufi és papírcsákó; csi-hu-hu; THG játékok
 
 
HELLO NYÍREGYHÁZA - FÚVÓSKONCERT
 
2012. ÁPRILIS 27. PÉNTEK 19:00
VÁCI MIHÁLY KULTURÁLIS KÖZPONT
 
SZABOLCSI KONCERTFÚVÓS ZENEKAR
MŰVÉSZETI VEZETŐ: BAKÓ LEVENTE LISZT-DÍJAS TROMBITAMŰVÉSZ, KARMESTER
 
Műsoron:
1. FREDERICK LOEWE: MY FAIR LADY
2. GEORGE GERSHWIN: KÉK RAPSZÓDIA
    Közreműködik: Obbágy Anna a Művészeti Szakközépiskola növendéke
    XIV. Országos Zeneművészeti Szakközépiskolai Zongoraverseny első díjasa
3. HANS KOLDITZ: SZTÁRPARÁDÉ
4. MÁTÉ PÉTER: ZENE NÉLKÜL MIT ÉREK ÉN...
5. MORGAN-DAVIS: EL BIMBO
6. JOHAN DE MEJ: ABBA VARÁZS
    Közreműködik: Polip Együttes
7. HANS ZIMMER - KLAUS BADELT: A KARIB TENGER KALÓZAI