Madarak és Fák Napja – vetélkedtek a nyíregyházi gyerekek

Vetélkedőkkel emlékezett meg a Madarak és Fák Napjáról a nyíregyházi Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. Tölgyfa Gáborné Bereczki Edit, az Erdei Iskola vezetője foglalta össze a tudnivalókat.

 

 
A legkisebbek, az óvodások számára szavalóversenyt hirdettünk. A természetről, állatokról és növényekről szóló versekkel nevezhettek a kicsik, kikötés volt az is, hogy kizárólag magyar szerzők műveivel. Összesen harminc óvodás vett részt a megmérettetésen, a kis-, középső-, és nagycsoportosokat külön értékeltük.
 
Az általános iskolák alsó tagozatosai számára akadályversenyt szerveztünk, a Sóstói erdőben négyfős csapatok vetélkedtek. Előzetesen egy feladatlapot kellett kitölteniük, a „döntőbe” a legjobbak kerültek be. Négy intézményből (Kodály Zoltán Általános Iskola, Móra Ferenc Általános Iskola, Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézmény, Móricz Zsigmond Általános Iskola) hét csapat vett részt a végső megmérettetésen, ahol kiemelt figyelmet kapott az idei év fája, a zselnicemeggy is.
 
A felső tagozatosok rajzpályázaton indulhattak: a Sóstói-erdőben élő valamelyik növény- vagy állatfaj ábrázolása volt a feladat. A rajzokat két kategóriában értékeltük: a legjobban sikerült alkotások megtekinthetők az Erdei Iskolában, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének épületében.